اولویت بندی عوامل فرهنگی اجتماعی بر پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات با رویکرد AHP

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA05_433
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عابدین رحمان نیان صادق

دانشکده فنی و حرفه ای محمودآباد

فاطمه جمشیدی فر

آموزش و پرورش شهرستان محمودآباد

چکیده

هدف از پزوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی عوامل فرهنگی اجتماعی بر پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات با رویکردبوده است. تحقیق حاضراز لحاظ هدف کاربردی و با استفاده از روش تحقیق آمیخته اکتشافی در دو بخش کیفی و AHP کمی صورت پذیرفته است. با توجه به هدف و ماهیت موضوع تحقیق مناسب ترین روش در مرحله کیفی مصاحبه نیمه ساختار یافته و در بخش کمی ، روش توصیفی – پیمایشی بوده است. جامعه آماری تحقیق 20 نفر از متخصصان و کارشناسان که شامل )اساتید دانشکده فنی و حرفه ای پسران محمودآباد( برای شناسایی عوامل فرهنگی – اجتماعی موثر بر پذیرش فناوری اطلاعات بوده است. روش نمونه گیری از نوع گلوله برفی برای انتخاب خبرگان بوده است. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه با خبرگان و پرسشنامه زوجی بوده است. مرحله اول تحقیق )بخش کیفی( شامل 20 مصاحبه های رو در روی نیمه ساختاریافته بوده است. در مرحله دوم تحقیق )مرحله کمی(، پرسشنامه زوجی جهت رتبه بندی و وزن دهی عوامل فرهنگی – اجتماعی موثر بر پذیرش فناوری اطلاعات بین20 نفر از اساتید دانشکده فنی و حرفه ای پسران محمودآباد توزیع گردیده انجام شده است. نتایج Expert Choice و با استفاده از نرم افزار AHPاست. اولویت بندی عوامل بر اساس تکنیک اولویت بندی عوامل فرهنگی موثر بر پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات نشان داد ، "درک سودمندی" رتبه یک و رتبه های بعدی به ترتیب به هنجار ذهنی ، سازگاری ، فرهنگ سازمانی و ... بوده است. همچنین نتایج اولویت بندی عوامل اجتماعی موثر بر پذیرش فناوری اطلاعات و ارتباطات نشان داد "عقاید هنجاری و پیروی از انگیزش" رتبه یک را به خود اختصاص داده است. رتبه های بعدی به ترتیب به نفوذ اجتماعی ، تحت تاثیر استفاده ، تسهیل شرایط و ... بوده است.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات و ارتباطات ، عوامل فرهنگی موثر بر پذیرش فناوری ، عوامل اجتماعی موثر بر پذیرش فناوری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.