روایتی از آموزش مجازی و یادگیری دروس از دیدگاه دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان آمل در دوره بیماری covid19

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: NERA05_418
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1548
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منا ملکی

دانشجوی دانشگاه فرهنگیان دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی

ام کلثوم غلامحسین زاده

استادیار دانشگاه آزاد ساری دکتری مدیریت آموزشی

چکیده

هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش مجازی بر یادگیری دروس از دیدگاه دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان آمل در دوره ی بیماری کرونا می باشد که با استفاده از رویکرد کیفی و با روش تحلیل روایت انجام گردیده است. جامعه ی آماری این پژوهش تمامی دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان مرکز بیت الهدی آمل می باشدکه تعداد ده نفر از آن ها با استفاده از شیوه نمونه گیری تصادفی، جهت مصاحبه انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها در پژوهش حاضر، مصاحبه های روایی و نیمه ساختار مند و غیر ساختارمند می باشد که بنابر شرایط بیماری کرونا، به صورت غیر حضوری و از طریق پیام رسان ها و در قالب فایل های صوتی صورت گرفت. سپس جهت تحلیل داده ها ابتدا مصاحبه ها به صورت دقیق و بدون کم و کاست مکتوب و پس از کدگذاری اولیه، مقوله بندی و انتخاب تم انجام گرفته است. یافته های پژوهش نشان می دهد عواملی چون توانایی و مهارت اساتید در تدریس و جذب دانشجویان به یادگیری، کیفیت تدریس و... در کیفیت آموزش و یادگیری دانشجویان تاثیر گذارند و مواردی چون وجود امکانات زمینه ای در برگزاری کلاس های مجازی مانند اینترنت پرسرعت و مقرون به صرفه، تنوع در زیر ساخت برنامه ها، آموزش های کافی و از قبل تعیین شده برای آشنایی بستر برگزاری کلاس های مجازی، داشتن برنامه ای مناسب و منظم و ... می توانند تاثیرات به سزایی در افزایش یادگیری از طریق فضای مجازی داشته باشند. همچنین به دلیل همگام شدن ورود آموزش مجازی به ایران به صورت رسمی با شیوع بیماری covid19، تاثیراتی چون عدم تمرکز، تشویش های ذهنی، اضطراب، تاثیرات دوران قرنطینه و... نیز نقش تاثیرگذاری در کاهش یادگیری از طریق فضای مجازی داشته اند.

کلیدواژه ها

آموزش، آموزش مجازی، یادگیری، دانشجو معلمان، بیماری covid19

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.