تشخیص کارآمد جملات سایبری با استفاده از شبکه ی عصبی یادگیر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس ملی سیستم های هوشمند و محاسبات سریع
  • کد COI اختصاصی: ECECON01_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر تجری سیاه مرزکوه

استادیار، گروه علوم کامپیوتر، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران

چکیده

با توسعه ی روز افزون اینترنت و کاربردهای آن در دهه ی اخیر، حملات سایبری به سرعت در حال تغییر هستند و ضرورت محافظت از شبکه های کامپیوتری تا حدود زیادی بهبود یافته است که این موضوع به عنوان اولین لایه ی سیستم تشخیص نفوذ نقش مهمی در ایجاد امنیت شبکه ایفا می کند. سیستم های تشخیص نفوذ بر اساس تعیین انواع حملات به طول مؤثری با سناریوی تهدیدات سایبری دائماً در حال تغییر هستند. شبکه های عصبی یادگیرنده در مجموعه داده ی NSL-KDD برای تشخیص حملات بسیار کاربردی هستند. در مرحله ی اول، مجموعه داده ی مورد نظر پیش پردازش شده و سپس مدلی بر پایه ی شبکه ی عصبی یادگیر ایجاد می شود. برای آزمایش از کل مجموعه داده ی NSL-KDD استفاده شده است. در پایان، برای تجزیه و تحلیل و بررسی دقت مدل از ماتریس دقت استفاده می شود. راه کار پیشنهادی مبنی بر شبکه ی عصبی، تشخیص حملات در شبکه را افزایش می دهد و راه جدیدی را برای تجزیه و تحلیل سیستم های تشخیص نفوذ باز می کند.

کلیدواژه ها

تشخیص نفوذ، شبکه ی عصبی یادگیر، امنیت شبکه، حمله ی سایبری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.