استفاده ترکیبی از الگوریتم های فراتکاملی و الگوریتم K نزدیک ترین همسایه جهت شناسایی بیماری های عروقی قلب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس ملی سیستم های هوشمند و محاسبات سریع
  • کد COI اختصاصی: ECECON01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 430
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا زارع فرخادی

هیئت علمی گروه نرم افزار موسسه آموزش عالی و غیرانتفاعی رشدیه تبریز

بابک راثی

دانشجوی کارشناسی ارشد نرم افزار موسسه آموزش عالی و غیرانتفاعی رشدیه تبریز

چکیده

بیماری عروق کرونر از شایع ترین بیماری قلبی بوده و از علل اصلی مرگ و میر در زنان و مردان است. افزایش بی رویه این نوع بیماری و اثرات و عوارض ناشی از آن و هزینه بسیار زیادی که این بیماری بر خانواده بیماران و جامعه تحمیل می نماید سبب شد که پزشکان دنبال برنامه هایی جهت بررسی بیشتر و عمیق تر، پیشگیری، تشخیص به موقع و در مان آن باشند. افزایش میزان جمعیت و بیماری ها باعث شده حجم اطلاعات پایگاه داده های پزشکی نیز به شدت افزایش پیدا کند لذا مدل های توسعه یافته تکنیک داده کاوی می تواند برای جامعه پزشکی به منظور کمک و راهنمایی در تصمیم گیری ها موثر و کاربردی باشد. هدف اصلی این مقاله استفاده از روش ترکیبی جهت بهینه سازی کلاس بندی و تشخیص بیماری قلبی و عروقی است و تصمیم بر آن است که از الگوریتم فرااکتشافی گرداب جهت انتخاب ویژگی های مهم در بیماری قلبی استفاده شود که با استفاده از این الگوریتم در انتخاب ویژگی می توان جواب بهینه تری نسبت به الگوریتم ژنتیک و سایر الگوریتم های دیگر به دست آورد. همچنین از نزدیک ترین همسایه جهت کلاس بندی استفاده می شود؛ این الگوریتم روشی به منظور دسته بندی اشیاء بر طبق نزدیک ترین نمونه آموزشی در فضای ویژگی ها بوده و یک یادگیری تنبل می باشد، به طوری که تابع به صورت محلی تخمین زده می شود و تمام محاسبان تا زمان دسته بندی به تعویق می افتد. بنابراین استفاده از این دو روش به صورتی ترکیبی می تواند در بهبود نتیجه های تشخیص بیماری قلبی کمک شایانی نماید.

کلیدواژه ها

قلبی عروقی، داده کاوی، کلاس بندی خوشه بندی، انتخاب ویژگی، الگوریتم ژنتیک وگرداب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.