تحلیل شیوه های ارزیابی مالکان در واترمارکینگ شبه کورهوشمند برای تعیین هویت مالکان تصاویر دیجیتال

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس ملی سیستم های هوشمند و محاسبات سریع
  • کد COI اختصاصی: ECECON01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 394
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میرشهریار امامی

پژوهشگر فوق دکترا و استادیار دانشگاه گروه مهندسی کامپیوتر دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن) ایران

چکیده

در دنیای مجازی امروز حجم وسیعی از اطلاعات وسیعی از اطلاعات تصویری، صوتی و چند رسانه ای توسط صاحبان کسب و کار، هنرندان عکاس، تصویربردار و آهنگ ساز، موسسات انتشاراتی و سایر افراد حقیقی، تولید و به آسانی به اشتراک گذاری می شود. در این میان، حفظ حقوق مالکیت اسناد دیجیتال به اشتراک گذاری شده یکی از چالش های بزرگ پیش رو است. در این راستا، تکنیک های واترمارکینگ برای تایید هویت اسناد دیجیتال کارساز است. با hین همه شیوه احراز هویت در تکنیک های واترمارکینگ چه به لحاظ دقت و چه به لحاظ سرعت محاسبات، مورد بحث و بررسی است به گونه ای که شناسایی هویت اصلی مالکان اسناد دیجیتال حفاظت شده، بدلیل بروز احتمالی حملات تعامدی و غیرتعامدی، چالش برانگیز شده است و لذا عملیات شناسایی مالکان می تواند با انواع خطاها همراه باشد. در این مقاله به تجزیه و تحلیل شیوه های ارزیابی هویت مالکان اسناد دیجیتال براساس مدل های شبه کورپرداخته شده است. نتیجه مطالعات صورت گرفته در این پژوهش نشان داد که در مکانیسم شبه کور از یک طرف با توجه به اینکه اطلاعات مورد نیاز برای شناسایی محدود به خوداطلاات شناسایی ویا اطلاعات آماری مربوط به آن می باشد لذا مکانیسم مقایسه برای شناسایی مالک تسریع می گردد واز طرف دیگر حتی در صورت بروز تهاجم های سنگین، باز هم شانس بالایی برای شناسایی مالکان تصاویر حفاظت شده با مکانیسم های شبه کور هوشمند وجود دارد.

کلیدواژه ها

امنیت، مالکیت، شناسایی مالک، واترمارکینگ، تهاجم، شبه کور، تخمین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.