بررسی آثار راهبرد کارآفرینی در شرکتهای وابسته به سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه فرآیند مدیریت و توسعه، دوره: 32، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMDP-32-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 332
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس ضیایی کیا

Islamic Azad University, Qazvin, Iran.

علی جهانگیری

Institute for Management and Planning Studies

جواد محرابی

Islamic Azad University, Qazvin. Iran.

علی داوری

Faculty of Entrepreneurship, University of Tehran.

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی آثار راهبرد کارآفرینی سازمانی در شرکت‏های وابسته به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران صورت گرفته است. نتایج این پژوهش کاربردی و پیمایشی، با بررسی 36 شرکت از این سازمان نشان می‏ دهد که عناصر تشکیل‏ دهنده راهبرد کارآفرینی سازمانی شامل دیدگاه راهبردی کارآفرینانه، معماری سازمانی حامی راهبرد کارآفرینی، و گرایش و رفتارهای کارآفرینانه می‏ شوند. سپس مدل مفهومی پژوهش در شرکت‏ های تحت پوشش سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) استفاده شد. در این راستا، برای بررسی روابط بین متغیرهای پژوهش از رگرسیون خطی استفاده می‏ شود و برای تجزیه‏ وتحلیل داده‏ ها، نرم‏ افزار PLS بکار برده می‏ شود. پژوهش حاضر نشان می ‏دهد که دیدگاه راهبردی کارآفرینانه بر آثار فردی راهبرد کارآفرینی، معماری سازمانی حامی کارآفرینی بر آثار سازمانی راهبرد کارآفرینی، و گرایش و رفتار کارآفرینانه بر آثار فردی و سازمانی راهبرد کارآفرینی در شرکت‏ های تحت پوشش ایمیدرو تاثیرگذار ‏هستند. همچنین، مشخص شد که در ساختار شرکت‏ های نمونه، راهبردهای شرکت با مفهوم کارآفرینی سازمانی عجین نشده‏ اند و فرهنگ کارآفرینانه در شرکت‏ ها وجود ندارد. از این‏ رو، نیاز است تا تمامی عوامل اجرایی شرکت ‏ها از جمله مدیران ارشد، مدیران میانی، مدیران عملیاتی، و کارشناسان با عزم جدی در مسیر نهادینه‏ سازی موضوع کارآفرینی در تمامی شریان ‏های حیاتی شرکت حرکت نمایند و نسبت به فرهنگ‏ سازی کارآفرینی و فعالیت‏ های کارآفرینانه مبادرت ورزند و زمینه بروز آثار فردی راهبرد کارآفرینی را در شرکت‏ ها مانند شکوفایی استعدادهای نهفته افراد و افزایش پتانسیل کارکنان در جهت پذیرش مخاطره‏ های ناشی از فعالیت‏ های کارآفرینانه فراهم نمایند.

کلیدواژه ها

Corporate Entrepreneurship Strategy, Entrepreneurial Behavior, Organizational Architecture, Eentrepreneurial Awareness, Environmental Factors., راهبرد کارآفرینی سازمانی, رفتار کارآفرینانه, معماری سازمانی, شناخت کارآفرینانه, عوامل محیطی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.