مقایسه اثر بخشی خدمات مراکز شبانه روزی و ویزیت در منزل بر کیفیت زندگی بیماران روانی مزمن (اسکیزوفرنی و دوقطبی)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آسیب شناسی روانی
  • کد COI اختصاصی: ASRUMA01_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان صایب نیا

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

محمد نریمانی

استاد گروه روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

سجاد بشرپور

استاد گروه روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

سیف اله آقاجانی

دانشیار گروه روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

زمینه و هدف: کیفیت زندگی از معیارهای تعیین کننده اثرات بیماری روانی مزمن و درمان آن بر فرد مبتلا بوده وارزیابی آن در بیماران روانی مزمن حائز اهمیت می باشد. از این رو مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر بخشی خدماتمراکز شبانه روزی و ویزیت در منزل بر کیفیت زندگی بیماران روانی مزمن انجام گرفته است.روش: طرح پژوهشی حاضر توصیفی از نوع علی_مقایسه ای می باشد. نمونه این پژوهش به حجم 60 نفر از بیمارانمبتلا به اسکیزوفرنی و دوقطبی بستری در مراکز شبانه روزی و ویزیت در منزل شهر اردبیل به شیوه ی نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه عوامل فردی- اجتماعی و ابزار استاندارد کیفیت زندگی سازمانبهداشت جهانی بود. و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) برروی نرم افزار SPSS 22 استفاده شد.یافته ها: یافته ها نشان می دهد که بین میانگین نمرات مؤلفه ی جسمی (F=7/96)، روابط اجتماعی (F=17/38) ومحیطی (F=21/74) در بیماران روانی نگهداری در مراکز شبانه روزی و ویزیت در منزل تفاوت معناداری وجود دارد(p< 0/05).نتایج: نتایج حاکی از آن است که گروه بیماران روانی مزمن ویزیت در منزل نسبت به گروه بستری در مراکز شبانهروزی از نظر زیر مؤلفه های کیفیت زندگی (سلامت جسمی، روابط اجتماعی و سلامت محیطی) وضع بهتری دارند.

کلیدواژه ها

خدمات مراکز شبانه روزی، ویزیت در منزل، کیفیت زندگی، بیماران روانی مزمن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.