نقش رابطه والد-فرزندی در پیش بینی وابستگی به فضای مجازی دانش آموزان پسر دوم متوسطه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آسیب شناسی روانی
  • کد COI اختصاصی: ASRUMA01_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 887
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدسعید جامعی

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی، کارمند آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی

سجاد بشرپور

استاد روان شناسی، گروه روان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

مطالعه حاضر با هدف نقش رابطه والد -فرزندی در پیش بینی وابستگی به فضای مجازی دانش آموزان پسر دوم متوسطه انجامگرفت. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان دوره دوم متوسطه ناحیه یک شهر تبریز در سال تحصیلی 1397-1396تشکیل دادند (N=25000). تعداد 330 دانش آموز با استفاده از جدول نمونه گیری مورگان به عنوان حجم نمونه به روشنمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب و به پرسشنامه سرشت و منش کلونینگر و پرس شنامه اعتیاد اینترنتى پاسخ دادند. برایتجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه استفاده شد. نتایج ضریبهمبستگی پیرسون نشان داد که اعتیاد به فضای مجازی با عاطفه مثبت پدر (p> 0/001, r=0/23)، خشم (p> 0/02, r=0/13)، سردرگمی نقش-آزردگی (p> 0/05, r=0/11) ارتباط مثبت ولی باارتباط یا گفت و شنود پدر (p> 0/009, r=-0/14)،عاطفه مثبت مادر (p> 0/001, r=-0/21)، ارتباط یا گفت و شنود مادر (p> 0/002, r=-0/17) رابطه والدفرزند (p> 0/001, r=-0/26) ارتباط منفی وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که 14 درصد از کل واریانس اعتیادبه فضای مجازی به و سیلۀ رابطه والد-فرزندی تبیین می شود. خشم، عاطفه مثبت مادر و آزردگی و سردرگمی به طور مثبتولی عاطفه مثبت پدرو آمیزش پدرانه به طور منفی اعتیاد به فضای مجازی را پیش بینی می کنند.

کلیدواژه ها

رابطه والد-فرزندی ، اعتیاد به فضای مجازی، دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.