پتانسیل گوهری گارنت در منطقه قراول خانه، شمال غرب دندی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و سومین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI23_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ابراهیمی

دانشیار گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه زنجان

مهران شیروانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد پترولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه زنجان

چکیده

منطقه مورد مطالعه در شمال غرب روستای قراول خانه و در فاصله حدود 40 کیلومتری شمال غرب دندی واقع شده است. در اینمنطقه مجموعه ای از سنگ های دگرگونی ناحیه ای شامل شیست سبز ، گنایس و آمفیبولیت با روند شمال غرب- جنوب شرق و سنگ های کربناته تجدید تبلور یافته (آهک مرمری شده جانگوتاران) رخنمون دارند در این مجموعه یک توده نفوذی گرانیتوییدی(گرانیت دانه ریز همراه با آپلیت) احتمالاً به سن ژوراسیک نفوذ نموده که دارای ترکیب کانی شناسی کوارتز، پلاژیوکلاز و آلکالیفلدسپار همراه با مقادیری کانی های مافیک و کانی های اپاک، زیرکن و اسفن به عنوان کانی فرعی می باشد. نفوذ این توده گرانیتوییدیدر مجموعه دگرگونی و تراوش محلول های گرمابی حاصل از تبلور آن به داخل سنگ های کربناته، موجت اسکارن زایی شده است.اسکارن های حاصله عمدتاً به صورت اگزواسکارن در داخل بخش های کربناته انجاد شده اند. با این حال مقادیر جزیی اندواسکارن درداخل شیست ها نیز تشکیل شده اند. کانه های موجود در پهنه اگزواسکارن شامل گارنت، کلسیت.، پیروکسن، اپیدوت (پیستاسیت)،ولاستونیت، کوارتز و پیریت هستند. برخی بلورهای پیریت به ویژه از حاشیه به گونیت تبدیل شده اند. بلورهای گارنت غالباً به صورتنیمه خودشکل بوده ولی به صورت خودشکل و ندرتاً به صورت ناخودشکل نیز مشاهده می شوند. اندازه بلورهای گارنت از کمتر از 1mm تا حدود 5cm متغیر می باشد بلورهای گارنت دارای رنگ های متنوع سبز روشن، سبز تیره، قهوه ای و سیاه می باشند. بلورهای سبزرنگ گارن. به ونژه انواع سبز روشن جذاب بوده و برای نمونه های آزمانشگاهی، کلکسیونی و انواع درشت بلور سبز روشن دارای ارزشگوهری هستند.

کلیدواژه ها

دمانتوئید (آندرادیت سبز روشن)، اسکارن، گرانیت، قراول خانه، دندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.