مسئولیت مدنی و کیفری ناشی از تخریب و آلوده سازی محیط زیست
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی محیط زیست سالم و توسعه پایدار در پرتو حقوق شهروندی چالشها و راهبردها
- کد COI اختصاصی: ELAW01_085
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 312
نویسندگان
استاد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، گرگان ، ایران
چکیده
هدف تحقیق حاضر؛ بررسی مسئولیت مدنی و کیفری ناشی از تخریب و آلوده سازی محیط زیست است. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و روشگردآوری اطلاعات مطالعات کتابخانه ای و ابزار گردآوری اطلاعات نیز فیش هایی است که از کتب و منابع معتبر علمی استخراج می شود تا درنهایت بتوان با دسته بندی آنها به نتیجه گیری ای منطقی دست یافت. یافته ها حاکی از آن است که در حقوق مدنی، شرط تحقق مسئولیت،ایراد خسارت و اثبات رابطه سببیت است و در نظام مسئولیت مدنی ایران ؛ تئوری کلی مسئولیت مدنی محیط زیست بر مبنای نظریه تقصیر وخطا استوار است و حقوق و تکالیفی برای پیشگیری و جبران خسارات ناشی از آلودگی های محیط زیست وجود دارد ؛ اما پاسخگوی خسارتهای ناشی از آلوده کنندگان در بسیاری از موارد نیست و نیاز به تغییر، تحول و اصلاح دارد.همچنین مشاهده گردید که در سیاست کیفریتقنینی ایران، حمایت کیفری از محیطزیست شهری در قالب جرمانگاری رفتارهای مخرب علیه درختان، پسماندها، آلودگی هوا، آبوخاک وآلودگی صوتی و همچنین تهدید علیه بهداشت عمومی بهعملآمده است؛ اما چالش های مهمی همچون پراکندگی قوانین و نبود قانونی منسجمو تعارض مقررات کیفری با یکدیگر در راستای کارایی و پویایی سیاست کیفری ایران در حوزه حمایت کیفری از محیط زیست شهری وجود دارد.کلیدواژه ها
مسئولیت مدنی و کیفری، تخریب و آلوده سازی محیط زیست، ایرانمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.