بررسی سیاست گذاری صنعت گردشگری در قوانین زیست محیطی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی محیط زیست سالم و توسعه پایدار در پرتو حقوق شهروندی چالشها و راهبردها
- کد COI اختصاصی: ELAW01_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 333
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق مالی _اقتصاد، موسسه آموزش عالی آپادانا،شیراز، ایران
چکیده
یکی از مهمترین بخش های اقتصاد جهانی ،صنعت گردشگری است که علارغم به وجود آوردن فرصت های اشتغال و تبعا درآمد زایی در کشورها،باعث اشاعه ی فرهنگ یک کشور به خارج از مرز های جغرافیایی آن میشود .ایران نیز از این قاعده ی مهم مستثنی نبوده و همواره شاهد ان بودهایم که بخشی از غنای فرهنگی کشور ایران مرهون حمایت از صنعت گردشگری بوده و قوانین کشورمان یا وجود نقص های گوناگون ،همواره کوشیدهتا از حقوق گردشگران در مجموع قوانین زیست محیطی خود حمایت کند اما با وجود اینکه در تمامی برنامه های توسعه سالیانه اخیر به رهایی ازاقتصاد تک محصولی متکی بر صادرات نفت اشاره شده ولی در مقام عمل موفقیتی در حوزه ی گردشگری به عنوان نقطه مقابل به دست نیامدهاست. افزایش حمایت از این حوزه در قالب سیاست گذاری ها و قوانین محیط زیستی میتواند باعث به حداکثررساندن فواید این صنعت در کشورشود. در این مقاله سعی بر آن بوده تا موضع قانونگذار کشور ایران را از حمایت صنعت گردشگری در قالب قوانین زیست محیطی بررسی کنیم ودرصدد پاسخگویی به این سوال باشیم که آیا قوانین کشور ایران به نحو مطلوبی توانسته حفاظت و حمایت از صنعت گردشگری را در قوانین زیستمحیطی در دستور کار قرار دهد . روش انجام تحقیق ،با توجه به موضوع و اهداف ؛توصیفی و تحلیلی و از طریق بررسی متون قانونی وقوانین زیربنایی و داده های قانون اساسی ،نقشه جامع علمی کشور ،برنامه های توسعه اول تا پنجم و نظریات حقوقدانان در خصوص موضوع حاظر است. نتایجپژوهش حاظر حاکی از آن است که قوانین زیست محیطی به نحو شایسته ای نتوانسته اند چرخه های صنعت گردشگری را به حرکت درآورند وعملا در رسیدن به این هدف مهم ناکام اند.کلیدواژه ها
محیط زیست، گردشگری، قوانین حمایتی ، توریسممقالات مرتبط جدید
- ضمانت اجرای تعهد به پرداخت ثمن در نظام حقوقی ایران و قانون فروش کالا درانگلستان
- بررسی مبانی حرمت شرب خمر و مسکرات از منظر فقه امامیه ( با تاکید بر ادله اجتهادی)
- تحلیل احکام در موارد پرداخت خمس با در نظر گرفتن میزان نرخ تورم از منظر فقه وحقوق اسلامی
- بررسی رابطه بین مخارج تحقیق و توسعه با مربوط بودن اطلاعات و جریان های نقد آزاد(شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران)
- بررسی تاثیر مجازات اعدام بر بازدارندگی از جرم قتل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.