کاربرد میدان های مغناطیسی و الکترومغناطیسی در اصلاح روش های تولید کود بیوارگانیک ازتوبارور

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی نوآوری و فناوری علوم زیستی، شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: BCBCN03_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید میری

گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

سیدیزدان حسینی

گروه پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، ایران

چکیده

کود ازتوبارور یک کود بیوارگانیک است که حاوي باکتري Azotobacter vinelandii سویه O4 می باشد. این باکتري فعالانه نیتروژن مولکولی را تثبیت کرده و آن را در اختیار گیاهان قرار میدهد و جایگزین مناسبی براي کودهاي شیمیایی ازته می باشد. یکی از مشکلات مهم در فرآیند تهیۀ صنعتی این کود زیستی، پایین بودن نرخ رشد کلنی باکتریایی می باشد که فرآیند تولید را طولانی و دشوار می کند. تحقیقات جدید به بررسی اثرات میدان هاي مغناطیسی و الکترومغناطیسی به عنوان یک فاکتور مهم در رشد میکروارگانیسم ها پرداخته است؛ لذا در این مقاله تلاش شده است تا با شبیه سازي و بازسازي شرایط تولیدي در محیط آزمایشگاهی کنترل شده، با بهره گیري از شدت هایی معین از این میدان ها، سرعت رشد کلنی ها و به تبع بهره وري تولیدي را افزایش دهیم. یافته ها حکایت از آن دارد که با ایجاد میدان مغناطیسی با شدت 325/5 گوس در اطراف پلیت هاي کشت، سرعت رشد و تعداد کلنی هاي باکتریایی به میزان قابل توجهی افزایش می یابد؛ بنابراین این روش می تواند راه حل مناسبی براي رفع مشکل پایین بودن نرخ رشد جمعیتی کلنی ها در طول پروسه تولید کود زیستی ازتوبارور باشد.

کلیدواژه ها

اصلاح روش تولید، کود بیوارگانیک، ازتوباکتر وینلندی، میدان های مغناطیسی و الکترومغناطیسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.