تدوین و اعتبارسنجی چهارچوب ارزیابی کیفیت دورههای آنلاین آزاد گسترده (موک)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات اندازه گیری و ارزشیابی آموزشی، دوره: 10، شماره: 30
- کد COI اختصاصی: JR_JRESE-10-30_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 464
نویسندگان
کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی، دانشگاه اصفهان
استادیار تکنولوژی آموزشی، دانشگاه اصفهان
استاد تکنولوژی آموزشی، دانشگاه اصفهان
چکیده
پژوهش حاضر با هدف تدوین و اعتبارسنجی چهارچوب ارزیابی کیفیت موک اجرا شده است. بدین منظور، عوامل مؤثر بر کیفیت موکها از منابع علمی، استخراج و طبقهبندی و به صورت یک چهارچوب تدوین شدند. جامعه پژوهش، متخصصان تکنولوژی از سراسر کشور بودند. به علت پراکندگی جامعه، نمونه پژوهش (200 نفر) به روش غیرتصادفی و در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده پرسشنامه محققساخته بوده است که روایی صوری آن را استادان تکنولوژی آموزشی دانشگاه اصفهان تأیید کردند. دادههای مطالعه با روش تحلیل عاملی تأییدی و با استفاده از نرمافزار SmartPLS تجزیهوتحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد چهارچوب ارزیابی کیفیت موک (چکموک) از نظر ارزیابی مدل اندازهگیری، که با شاخصهای آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی، روایی همگرا و روایی واگرا اندازهگیری شد، مطلوب، مناسب و قوی است؛ همچنین از نظر مدل ساختاری که از طریق شاخصهای R2 و Q2 اندازهگیری شد نیز این چهارچوب قوی است.کلیدواژه ها
دورههای آنلاین آزاد گسترده (موکها), ارزیابی کیفیت, اعتبارسنجیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.