بهبود خواص رنگ پذیری پلی استر توسط رنگ بازیک با عمل کردن آن با آنزیم و گرافت کردن آن با کو پلیمر PVP/PEGMA

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سومین همایش ملی نساجی و پوشاک
  • کد COI اختصاصی: NCTC03_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3450
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین خواجوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب،دانشکده نساجی،تهران

مریم شریفی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب،دانشکده نساجی،تهران

محمدرضا منافی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب،دانشکده نساجی،تهران

چکیده

از مهمترین معایب الیاف پلی استر تمایل به جذب چرک چربی و روغن ایجاد الکتریسیته ساکن زیاد و در نتیجه جذب گردوغبار مشکل بودن عملیات رنگرزی الیاف هموپلی استر استاندارد اصلاح نشده ضعف راحتی منسوجات و البسه پلی استری ازدیدگاه فیزیولوژی پوشاک به همراه کم بودن قابلیت جذب اب و عرق بدن می باشد. دراین تحقیق سعی شدها ست توسط عمل کردن پلی استر با انزیم لیپاز و سپس انجام گرافت روی آن توسط کوپلیمر پلی وینیل پیرولیدین / پلی اتیلن گلایکول متااکریلات PVP/PEG MA قابلیت جذب رطوبت و جذب رنگ بازیک توسط پلی استر افزایش یابد. عوامل متغیر فرایندانزیمی کردن و گرافت کردن و تاثیر این عوامل بر میزان جذب رطوبت و رنگ پذیری توسط رنگ بازیک مورد بررسی قرارگرفته است. تاثیر عواملی چون غلظت انزیم و زمان انزیم کردن و نسبت مایع به کالا روی انزیمی کردن بررسی شد. نتایج حاصل از عملیات انزیمی نشان میدهد که افزایش غلظت انزیم موجب افزایش رمق کشی رنگ بازیک و همچنین افزایش رطوبت بازیافته در پلی استر می شود. اما این تغییرات در غلظت بالای 1% کم می شود عملیات انزیمی به علت ایجاد گروههای COOH,OH روی سطح لیف پلی استر موجب هیدروفیل شدن لیف می شود با افزایش زمان انزیم شدن افزایش رمق کشی رنگ بازیک و افزایش جذب رطوبت مشاهده می شود اما این تغییرات در زمان بالای 30 دقیقه کم می شود نسبت L:R تاثیر چندانی روی میزان رمق کشی و افزایش جذب رطوبت ندارد. غلظت انزیم و زمان در تغییرات وزن اثر چندانی ندارد.

کلیدواژه ها

پلی استر، انزیم لیپاز، گرافت، کوپلیمر، جذب رطوبت، جذب رنگ، بازیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.