بررسی رابطه بین مهارت‌های فردی و مهارت‌های سازمانی مدیریت زمان در مدیران مقطع متوسطه شهر بابل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوفصلنامه مهندسی فرآیندها، دوره: 4، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_JPEN-4-9_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 309
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیره مرتضوی کیاسری

ارسطو گوران اوریمی

معصومه صمدی

منوچهر نوذری

چکیده

سابقه و هدف: هدف از این پژوهش  بررسی رابطه بین مهارت­های فردی و مهارت­های سازمانی مدیریت زمان در مدیران مقطع متوسطه شهر بابل می باشد. روش­ها: جامعه آماری مورد مطالعه کلیه مدیران مدارس متوسطه شهر بابل و حجم نمونه برابر با 56  نفر می باشد که ازاین تعداد28 نفر زن و28 نفر مرد می باشند. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی می باشد و برای بررسی سوالات ویژه پژوهش از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. برای تعیین روایی پرسشنامه از روایی محتوایی و صوری استفاده شد و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ بررسی و مقدار آن88% محاسبه شد. برای تحلیل نتایج آمار توصیفی و آمار استنباطی، از ضریب همبستگی پیرسون، آزمونt برای گروه­های مستقل و تجزیه و تحلیل رگرسیون چند متغیره استفاده گردیده است. یافته­ها: نتایح کلی پژوهش نشان داده است که بین مهارتهای فردی و مهارت­های سازمانی مدیریت زمان و بین مهارت­های فردی مدیریت زمان و بعد مهارت سازمانی (هدف­گذاری، اولویت بندی اهداف و فعالیت­ها، برنامه ریزی عملیاتی، تفویض اختیار، مدیریت جلسات، مدیریت ارتباطات)رابطه مثبت و معنی­دار وجود دارد. نتیجه­گیری: کسب مهارت در زمینه مدیریت زمان نیز همانند سایر فنون مدیریت نیازمند آموزش و کارآموزی است و از آنجا که در شرایط کنونی هیچ­گونه اقدامی در این زمینه صورت نمی­گیرد, لذا نمی توان انتظار داشت کسب این مهارت به میزان تحصیلات , سن مدیر ارتباط داشته باشد.

کلیدواژه ها

interpersonal skills, organizational skills, time management, مهارت‌های فردی و مهارت‌های سازمانی, مدیریت زمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.