ارزیابی نقش استقرار دفتر مدیریت پروژه (PMO) در پروژه های فاضلاب در کیفیت و هزینه های اجرا با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) (مطالعه موردی شرکت آب و فاضلاب شهر مشهد)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین مهندسی عمران، معماری، شهرسازی و محیط زیست در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: CMUECONF04_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد سیرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت پروژه و ساخت

محسن گرامی

عضو هیات علمی و دانشیار دانشگاه سمنان

مجید علیپور

استادیار دانشگاه سجاد. دانشکده عمران و معماری

چکیده

امروزه بحث مدیریت پروژه از چالش های عمده بسیاری از سازمان ها است لذا نیاز به استقرار دفتر مدیریت پروژه PMO که به این مهم توجه ویژه داشته باشد بیش از پیش احساس می شود. همچنین کاربرد دفتر مدیریت پروژه در یک شرکت با توجه به انتظارات مدیریت بسیار گسترده است. در این پژوهش ابتدا ضمن جمعآوری کامل و شناسایی و دسته بندی وظایف دفاتر مدیریت پروژه از ادبیات موضوع، با بهره گیری از روش توفان ذهنی به کمک خبرگان (گروهی از عوامل مرتبط در پروژه های اجرایی فاضلاب از کارفرما، مشاور و پیمانکار)، ابتدا 15 کارکرد دفتر مدیریت پروژه به عنوان عوامل تاثیرگذار بر افزایش کیفیت و کاهش هزینه های ساخت انتخاب شدند، سپس با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره AHP با طرح ریزی یک ساختار سلسه مراتبی، اولویت بندی گردیدند. با بررسی رتبه بندی انجام شده معیارهای استاندارد سازی در برآورد برنامه ریزی زمان بندی کنترل و گزارش دهی، بهینه کاوی در مدیریت پروژه، تدوین یک متدولوژی مدیریتپروژه، تدوین الگوهای مدیریت پروژه و شناسایی استانداردهای مدیریت پروژه، بیشترین ضرایب وزنی را در خصوص افزایش کیفیت و کاهش هزینه های ساخت در پروژه های اجرای شبکه فاضلاب به خود اختصاص دادند. در انتها با توجه به نوع معیارهایی که بیشترین ضریب وزنی را کسب نمودند، این نتیجه حاصل شد که شرکت آب و فاضلاب مشهد جهت افزایش کیفیت و کاهش هزینه در پروژه های اجرای شبکه فاضلاب نیاز به استقرار دفتر مدیریت پروژه در سطح بلوغ سوم دارد.

کلیدواژه ها

تحلیل سلسله مراتبی، مدیریت پروژه، شبکه جمع آوری فاضلاب، کیفیت، هزینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.