ایجاد یکپارچگی در توده رباتیک با کمک یک عضو راهبر و کنترلر فازی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: نوزدهمین همایش سالانه مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME19_432
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1481
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید مرادی کشکولی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی مکانیک

شهرام اعتمادی

دانشجوی دکترا، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی مکانیک

اریا الستی

استاد، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی مکانیک

چکیده

این مقاله روشی برای ایجاد یکپارچگی برای یک توده رباتیکی که در اعضا محدودیت ارتباطی دارند، ارائه میدهد. محدودیت دید به این معنی که اعضا می توانند تا فاصله محدودی اعضای دیگر راتشخیص دهند و هر عضو تنها به اطلاعات محلی دسترسی دارد. در این پژوهش از میدانهای پتانسیل مصنوعی برای برقراری واکنش- های بین عضوی در یک توده رباتیک استفاده شده است. در اینروش در اطراف هر عضو (ربات) یک میدان پتانسیل فرضی ایجاد می شود که تعادل این میدانهای پتانسیل پیکربندی اعضا را نتیجه میدهد. بخاطر محدودیت دامنه ارتباطی اعضا، در برخی از موقعیت- های اولیه، پیکربندی نهایی اعضا یکپارچه نمیشود. در این تحقیق برای رفع این اشکال یک راهبر دافع با توانایی محدود در نظر گرفته شده است. این راهبر بر اساس اطلاعات محلی و با استفاده از یک کنترلر فازی توده رباتیک را به شکل واحد در میآورد. صحت روش ارایه شده برای الگوریتم حرکتی راهبر، از طریق شبیه سازی و به کمک نرم افزار متلب بررسی شده است

کلیدواژه ها

مجموعه ربات، کنترلر فازی، دید محدود،پتانسیل مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.