طراحی یک سیستم ناظر ویدیویی جهت بررسی پدیده تقلب در آزمون های آنلاین

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس پردازش سیگنال و سیستم‌های هوشمند
  • کد COI اختصاصی: SPIS06_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 560
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب اله اق اتابای

دانشجوی دکتری، عضو هیات علمی گروه کامپیوتر، دانشگاه گنبد کاووس

مهدی مروی مهاجر

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه صنعتی شاهرود

هادی روشن

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه صنعتی شاهرود

حمید حسن پور

استاد، عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

امروزه آموزش به صورت غیرحضوری و آنلاین، و در کنار آن برگزاری آزمون های مربوطه، یكی از دغدغه های جدی جامعه علمی سراسر دنیاست. در هر آزمون امكان تقلب وجود دارد، از این رو تشخیص و جلوگیری از تقلب، از اهمیت خاصی برخوردار است. در آزمون های آنلاین امكان استفاده از ناظرین انسانی به راحتی ممكن نیست، از این رو استفاده از قابلیت های پردازش تصویر و ویدئو، از اهمیت خاصی برخوردار است. تشخیص تقلب با بررسی ویدیو، حتی برای انسان هوشمند، کاری دشوار است زیرا ما با انسان هوشمند دیگری مواجه هستیم که به عمد قصد فریب بیننده را دارد. از این رو نیاز به بازبینی انسانی در آزمون های آنلاین همچنان احساس می شود. مقاله پیش رو به طراحی و پیاده سازی یک سامانه نظارت آنلاین بر آزمون های مجازی می پردازد. سامانه مذکور با استفاده از روش های پردازش تصویر و ویدئو، سعی در تسهیل فرایند نظارت برای ناظرین انسانی دارد. اساتید و ناظران برگزاری امتحان با بررسی تصاویر مربوط به صحنه های تشخیص داده شده توسط سامانه، می توانند اقدامات مربوطه را انجام دهند. تشخیص چهره و تفاوت فریم ها دو معیار کلیدی برای تائیدهویت و تشخیص صحنه های مشكوک توسط سامانه طراحی شده است. سیستم طراحی شده با استفاده از ویدیوهای ارسالی از افراد مختلف، تست شده و نتایج مربوطه در قالب معیارهای مختلف، ارزیابی شده است . نتایج نشان می دهد که سامانه مورد نظنر در تسهیل فرایند نظارت آنلاین کارآمدی قابل قبولی ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

آزمون آنلاین، نظارت بر آزمون، تشخیص چهره، تشخیص تقلب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.