ارزیابی جایگاه امنیت در محیط های شهری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی،محیط زیست،توسعه شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: URDCONF06_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 504
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران حمیدی سرمزده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری، موسسه آموزش عالی بینالود مشهد

سعید دیده بان سنجدکی

دانشحوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی یزد

چکیده

امنیّت یکی از مهم ترین مؤلّفه های شهر اسلامی و تضمین کنندة انسجام و پکیارچگی شهر است. در دو دهة اخیر گفتمان قدرت مندی در زمینة فضای عمومی شهری و نقش امنیّت شهری به ویژه برای گروه های آسیب پذیر همچون زنان و کودکان گسترش یافته و مناسب سازی فضاهای شهری برای زنان به عنوان یکی از مهم ترین محورهای مدیریّت شهری مورد توجّه قرار گرفته است. احساس امنیت در فضاهای شهری یکی از شاخص های کیفیت فضا محسوب می شود و به رغم آنکه مسأله فضای امن شهری در هر جامعه یک مسأله پیچیده و دارای ابعاد متنوع و متعدد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است. ولی در تأمین این نیاز نمی بایست از نقش و تأثیر عوامل محیطی و کالبدی( فضایی ) غافل شد.فضای عمومی شهر، صحن نمایش زندگی روزمره مردم است و در تقابل با فضای زندگی خصوصی تعریف می شود . اهمیت فضای عمومی به علت نقشی است که در توسعه جامعه دموکراتیک بازی می کند؛ به عبارتی چنانچه دسترسی برابر به عرصه عمومی برای هم جامعه فراهم شود، تهدید، تمایز و جدایی اجتماعی کاهش می یابد و تنوع فرهنگی شکل یافته، می تواند فضای عمومی را تبدیل به مکانی نماید که افراد و گروه های مختل بتوانند در اجرای قوانین خود گزیده، مشارکت کنند. لذا اولین گام برای دستیابی به عرصه عمومی که ضامن تحقق جامعه مدنی است، تشویق مردم به حضور در فضای عمومی و یا فراهم نمودن دسترسی برابر هم افراد و گروه ها به آن است.حال با توجه به اهمیت موضوع امنیت در فضاها و محیط های شهری، در این پژوهش این مسئله مطرح می شود که کالبد شهر و کاربری های موجود در آن در کنار سایر عوامل، نقشی مهم در میزان احساس امنیت شهروندان در یک فضای شهری ایفا می نماید. روش تحقیق از نوع توصیفی – تحلیلی بر مبنای مطالعات اسنادی و کتابخانه ای می باشد.

کلیدواژه ها

امنیت، امنیت شهری، مدیریت شهری، فضای شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.