اثر عصاره گیاهان رزماری Rosmarinus officinalis L بنفشه Viola odorata L و زنیان Trachyspermum copticum L بر کنترل قارچ Sclerotium rolfsii عامل پوسیدگی طوقه بادام زمینی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی،محیط زیست،توسعه شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: URDCONF06_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 591
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماریهای گیاهی، گروه گیاهپزشکی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

محمد رضا صفری مطلق

گروه گیاه پزشکی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

رضا عبادی

بخش تحقیقات برنج، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.

چکیده

در سال های اخیر استفاده از متابولیت های ثانویه گیاهی، به ویژه گیاهان دارویی، رونق یافته است. لیکن ترکیبات برای محافظت از گیاهان در برابر بیماری های قارچی و باکتریایی مورد استفاده قرار می گیرند و در چند دهه اخیر تحقیقات وسیعی بر روی ترکیبات گیاهی مختلف به منظور جایگزین کردن ترکیبات شیمیایی با ترکیبات طبیعی جهت کترل بیماری های گیاهی انجام گرفته است استفاده از اسانس ها و عصاره گیاهی و متابولیت های ثانویه یکی از روش های نوین کنترل بیماری های گیاهی است که ارزیابی اثر آنها مورد توجه قرار گرفته است. در لیکن مطالعه اثر غلظت های مختلف 0، 0/125، 0/25، 1 درصد سه عصارۀ اتانولی و متانولی حاصل از رزماری Rosmarinus officinalis L بنفشه، Viola odorata L و زنیان Trachyspermum copticum L بر کنترل قارچ قارچ عامل پوسیدگی طوقه بادام زمینی Sclerotium rolfsii به صورت فاکتوریل در قالب طرح پله کاملا تصادفی با سه تکرار، در شرایط آزمایشگاهی، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در دو سال 1398 و 1399 انجام شد نتایج مطالعه درون شیشه ای نشان داد اثر غلظت های مختلف عصاره ها بر درصد بازدارندگی و رشد کلونی قارچ S.rolfsii در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. بین عصاره ها، بیشترین درصد بازدارندگی و رشد کلونی در هر دو دو حلال اتانولی و متانولی از عصاره بنفشه به دست آمد. رزماری و زنیان نیز بعد از بنفشه بیشترین بازدارندگی را نشان دادند. بنابراین با توجه به نتایج به دست آمده می توان عصاره بنفشه، رزماری را در کنترل قارچ S.rolfsii برای کشت بادام زمینی در استان گیلان توصیه کرد.

کلیدواژه ها

بادام زمینی، بازدارندگی، عصاره های گیاهی، پوسیدگی قارچی Sclerotium rolfsi

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.