سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: URDCONF06_052
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 163
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 17 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله اثر عصاره گیاهان رزماری Rosmarinus officinalis L بنفشه Viola odorata L و زنیان Trachyspermum copticum L بر کنترل قارچ Sclerotium rolfsii عامل پوسیدگی طوقه بادام زمینی
چکیده مقاله:
در سال های اخیر استفاده از متابولیت های ثانویه گیاهی، به ویژه گیاهان دارویی، رونق یافته است. لیکن ترکیبات برای محافظت از گیاهان در برابر بیماری های قارچی و باکتریایی مورد استفاده قرار می گیرند و در چند دهه اخیر تحقیقات وسیعی بر روی ترکیبات گیاهی مختلف به منظور جایگزین کردن ترکیبات شیمیایی با ترکیبات طبیعی جهت کترل بیماری های گیاهی انجام گرفته است استفاده از اسانس ها و عصاره گیاهی و متابولیت های ثانویه یکی از روش های نوین کنترل بیماری های گیاهی است که ارزیابی اثر آنها مورد توجه قرار گرفته است. در لیکن مطالعه اثر غلظت های مختلف 0، 0/125، 0/25، 1 درصد سه عصارۀ اتانولی و متانولی حاصل از رزماری Rosmarinus officinalis L بنفشه، Viola odorata L و زنیان Trachyspermum copticum L بر کنترل قارچ قارچ عامل پوسیدگی طوقه بادام زمینی Sclerotium rolfsii به صورت فاکتوریل در قالب طرح پله کاملا تصادفی با سه تکرار، در شرایط آزمایشگاهی، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در دو سال 1398 و 1399 انجام شد نتایج مطالعه درون شیشه ای نشان داد اثر غلظت های مختلف عصاره ها بر درصد بازدارندگی و رشد کلونی قارچ S.rolfsii در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. بین عصاره ها، بیشترین درصد بازدارندگی و رشد کلونی در هر دو دو حلال اتانولی و متانولی از عصاره بنفشه به دست آمد. رزماری و زنیان نیز بعد از بنفشه بیشترین بازدارندگی را نشان دادند. بنابراین با توجه به نتایج به دست آمده می توان عصاره بنفشه، رزماری را در کنترل قارچ S.rolfsii برای کشت بادام زمینی در استان گیلان توصیه کرد.
کلیدواژه ها:
بادام زمینی، بازدارندگی، عصاره های گیاهی، پوسیدگی قارچی Sclerotium rolfsi
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1143108/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ابراهیمی، لیلا و صفری مطلق، محمد رضا و عبادی، رضا،1399،اثر عصاره گیاهان رزماری Rosmarinus officinalis L بنفشه Viola odorata L و زنیان Trachyspermum copticum L بر کنترل قارچ Sclerotium rolfsii عامل پوسیدگی طوقه بادام زمینی،ششمین کنفرانس بین المللی علوم کشاورزی،محیط زیست،توسعه شهری و روستایی،،،https://civilica.com/doc/1143108
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، ابراهیمی، لیلا؛ محمد رضا صفری مطلق و رضا عبادی)
برای بار دوم به بعد: (1399، ابراهیمی؛ صفری مطلق و عبادی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- فاکتورهای موثر در آب برای پرورش ماهی
- آشنایی با تالاب زریوار و خصوصیات زیستی آن
- بررسی تنوع ژنتیكی برخی گونه های زعفران ایران با استفاده ازخصوصیات کروموزومی
- پیش بینی قیمت سهام شرکت های کشاورزی در بورس اوراق بهادار تهران (مطالعه موردی شرکتهای صنعت زراعت و خدمات وابسته)
- اصول کلی برگذاری مزایده در شهرداری (حوزه خدمات شهری)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.