بررسی فرسودگی شغلی و رابطه آن با سلامت روان کارکنان بانک سپه استان لرستان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چشم اندازهای نوین در حسابداری، مدیریت و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: EMECONF04_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 694
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه دالوند

کارشناسی ارشد،دانشکده علوم انسانی،دانشگاه ایلام، ایلام ، ایران

وحید دالوند

کارشناسی ارشد، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

چکیده

فرسودگي شغلي سندرم رواني متشكل از خستگي عاطفي، مسخ شخصيت (واكنش منفي و عاري از احساسات نسبت به ارباب رجوع)و كاهش موفقيت فردي مي باشد كه نگرش منفي نسبت به خود، شغل و ديگران ايجاد كرده و سلامت روانيفرد را به خطر مي اندازد.پژوهش حاضر باهدف بررسي فرسودگي شغلي و رابطه آن با سلامت روان كاركنان بانک سپه استان لرستان صورت گرفته است.تحقيق حاضر يک تحقيق توصيفي- پيمايشي از نوع همبستگي مي باشد، از نظر هدف پژوهش حاضر از نوع كاربردي مي باشد، جمعيت مورد مطالعه، كليه كاركنان بانک سپه استان لرستان بوده كه بدليل كم بودن حجم جامعه كليه كاركنان به تعداد 100 نفر ازطريق پرسشنامه مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار جمع آوري اطلاعات شامل 2 پرسشنامه استاندارد بود: الف) پرسشنامه فرسودگيشغلي مسلچ (MBI) اين پرسشنامه كه از 22 گزاره جداگانه تشكيل شده است و سه جنبه فرسودگي شغلي (خستگي عاطفي، مسخشخصيت وعدم كفايت شخصي) را مي سنجد. پرسشنامه بر اساس مقياس هفت درجه اي ليكرت تنظيم شده و با مقياس 1 تا 6 نمرهگذاري شده است. ب) آزمون سلامت عمومي (GHQ-28) گلدبرگ، 1972، كه داراي 28 سؤال مي باشد و به بررسي سلامتعمومي فرد (در زير مقياس هاي سلامت جسماني، اضطراب، اختلال در كاركردهاي اجتماعي و افسردگي) مي پردازد كه با مقياس 0 تا 3نمره گذاري شده است. براي بررسي اعتبار پرسشنامه از ضريب آلفا كرونباخ استفاده شد كه مقدار به ترتيب براي پرسشنامه فرسودگيشغلي و سلامت رواني برابر با 0/734 و 0/940 بود. برای تحلیل داده ها از آمار توصيفي (فراواني، درصد) و آمار استنباطي (ضريبهمبستگي اسپيرمن) استفاده شد. يافته هاي تحقيق نشان دادند كه همبستگي معناداري بين فرسودگي شغلي و ابعاد آن (خستگيعاطفي، مسخ شخصيت وكاهش موفقيت فردي) با سلامت رواني مشاهده شد.

کلیدواژه ها

فرسودگی شغلی، خستگی عاطفی، مسخ شخصیت، کاهش موفقیت فردی، سلامت روانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.