مروری بر فوم میکروسلولی IPP و تأثیر دما و (CO(2 بر عملکرد آن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوآورانه در زمینه علوم، مهندسی و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: TETSCONF05_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیثه عبدل وندی

گروه تخصصی شیمی کاربردی ، دانشکده شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

سیده سارا آزاده

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

فوم های میکروسلولی ویژگی های یکسانی را در پلیمرهای فومی متداول یا جامد ارائه می دهند، از جمله وزن سبک، صرفه جویی درمواد، هدایت کم گرما، و مقاومت ضربه بالا، این مزایا فومهای میکروسلولی را در معرض توجه زیادی در طول چند دهه گذشته قرارمیدهد. کربن دی اکسید فشرده معمولا در فرایند فومی میکروسلولی به عنوان یک عامل فومی ساز فیزیکی، در درجه اول به خاطرارزانی و عملکرد ایمن آن، مورد استفاده قرار می گیرد. در مقایسه با دیگر مواد پلی اورتن فومی میکروسلولی، مثل فوم های پلی استایرن(PS) یا پلی اتیلن (PE)، فوم های پلیپروپیلن (PP) دارای دمای سرویس، صلبیت و پایداری حرارتی بالاتری هستند. علاوه بر این، فوم های PP مقاومت ضربه خوبی نسبت به فومهای PS، و مقاومت بالاتری نسبت به فوم های PE ارائه می دهند. فوم های PP جایگزین امیدوارکنندهای برای دیگر فومهای گرمانرم (ترموپلاستیک) پلیاورتن در کاربری های مختلف صنعتی هستند. به عنوان یکی از موادپلیمری مصنوعی جهانی، IPP عمدتا در بسته بندی، لوازم خانگی، عایق حرارتی، قطعات خودرو و سایز زمینه های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، فومسازی IPP به یک سطح مورفولوژی سلولی ریز، کار دشواری است. دلیل اصلی این امر، ساختارمولکولی خطی آن است، که منجر به مقاومت ذوب بسیار پایین شده و مانع تولید مورفولوژی سلول ایدهآل می شود. فروپاشی سلول،انباشتگی (انعقاد) یا شکستگی ایجاد شده حین ذوب شدن فوم باعث نقص شدید فوم های میکروسلولی IPP می شود.

کلیدواژه ها

فوم میکروسلولی، کربن دی اکسید فشرده، فومسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.