وضعیت اشتغال دانش آموختگان رشته ی مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی در دانشگاه علوم پزشکی زابل

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی زابل، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ZMS-2-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 333
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره شمسایی

مربی، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی، زابل، زابل، ایران

مرضیه عارفی

مربی، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی، زابل، زابل، ایران

پروانه اصفهانی

استادیار، گروه مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی، زابل، زابل، ایران

چکیده

مقدمه: داشتن نیروی کارآمد کافی در تمام رشته های بهداشت و درمان، برای بهبود عملکرد نظام سلامت ضروری است. این نیروها بعد از فراغت از تحصیل باید به طور مناسب از نظر جغرافیایی، نوع تخصص با نظارت صحیح وکارآمد به کار گرفته شوند تا بهترین عملکرد را در سازمان داشته باشند. بنابراین، هدف از این پژوهش، شناسایی وضعیت اشتغال دانش آموختگان رشته ی مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی زابل بود. شیوه ی مطالعه: این مطالعه ی توصیفی- تحلیلی، در سال ۱۳۹۷ در دانشگاه علوم پزشکی زابل انجام شد. در این مطالعه، تعداد ۱۰۰ نفر از دانش آموختگان رشته ی مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۶ به روش سرشماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، یک پرسش نامه یمحقق ساخته بود. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی ۱۹ و با آزمون های آماری توصیفی و استنباطی تحلیل شدند. یافته ها: تعداد ۲۹ درصد از شرکت کنندگان، شغل مورد نظر خود را از طریق شرکت در آزمون استخدامی سازمان سنجش آموزش کشور یافتند. ۸۱/۲ درصد از شرکت کنندگان از شغل خود راضی بودند. حدود ۷۲ درصد از دانش آموختگان در شغل های مرتبط با رشته ی تحصیلی خود به کارگرفته شده اند. ۳۵ درصد از فارغ التحصیلان، در بخش های اداری مشغول به کار بودند. بین عنوان شغل دانش آموختگان و رشته ی تحصیلی آنها از نظر آماری، ارتباط معنی دار وجود نداشت (p value> ۰/۰۵). نتیجه گیری: مدیران و سیاست گذاران سلامت، اگر برنامه ریزی اصولی برای به کارگیری این افراد متناسب با رشته ی تحصیلی شان داشته باشند می توانند موجبات افزایش کارآیی دانش آموختگان این رشته و سازمان را فراهم سازند.

کلیدواژه ها

دانش آموختگان، اشتغال، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.