مصحف شناسی قرآنی (۶): سه قرآن ایرانی از قرن پنجم و ششم هجری در کتابخانه حرم امام علی (ع) و بخش های مفقود آنها در دیگر نقاط جهان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دو ماهنامه آینه پژوهش، دوره: 30، شماره: 180
  • کد COI اختصاصی: JR_JMR-30-180_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 606
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی کریمی نیا

چکیده

کتابخانه حرم علوی (المکتبه الغرویه یا مکتبه الروضه الحیدریه) در نجف اشرف یکی از غنی ترین مجموعه های قرآنی و تفسیری را در خود جای داده است. نویسنده در نوشتار حاضر اشاره مختصری به برخی از قطعات قرآنی متعلق به این کتابخانه دارد که در دهه های گذشته بر اثر سهل انگاری از این کتابخانه سرقت شده و ا کنون با شماره هایی مشخص در برخی موزه های جهان نگهداری می شوند. به این منظور، وی به سه نمونه از نسخ قرآن اشاره دارد که هر سه را کاتبانی ایرانی طی قرون پنجم و ششم هجری و با سبک کوفی ایرانی کتابت کرده اند.

کلیدواژه ها

مصحف شناسی قرآن، قرآن نویسی ایرانی، کتابخانه حرم امام علی (ع)، نسخه های قرآن، کوفی ایرانی، مصحف زنجانی، مکتبه الروضه الحیدریه، الخزانه الغرویه، زیدبن الرضا، مصاحف قرآن، محمد الزنجانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.