ریزرخساره‌ها و محیط رسوبی سازند میشان در ناحیه شهدادی، جنوب خاوری حوضه زاگرس (شمال بندر عباس)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه رخساره های رسوبی، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSF-11-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جواد حسنی

تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته

فاطمه حسینی پور

پیام نور کرمان، واحد زنگی آباد

پیمان رضایی

هرمزگان

چکیده

سازند میشان عضو میانی گروه فارس است که در حوضه رسوبی زاگرس در بازه زمانی میوسن پیشین ـ پلیوسن نهشته شده است. برای بررسی ریزرخساره‌ها و بازسازی محیط رسوبی نهشته‌های این سازند در جنوب خاوری حوضه زاگرس، برشی در ناحیه شهدادی انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفت. با توجه به مطالعات سنگ‌ چینه ‌نگاری، دو رخساره سنگ آهکی و مارنی در برش تشخیص داده شد. رخساره سنگ آهکی شامل نه ریزرخساره (L1-L9) و رخساره سنگی مارنی دربرگیرنده نهشته‌های سه محیط (MA-MC) است. بر اساس ریزرخساره‌های شناسایی شده، ارتباط جانبی آن‌ها با هم، ترکیب اجزای کربناته و فونای موجود، در محیط نهشته‌های پلاتفرم کربناته از نوع رمپ همشیب با سه مجموعه رخساره‌ای رمپ داخلی، میانی و بیرونی تشکیل گردیده است. در مجموعه رخساره‌ای رمپ داخلی کمربندهای رخساره‌ای پهنه کشندی، لاگون محصور شده و پشته‌های ماسه‌ای، در مجموعه رخساره‌ای رمپ میانی کمربندهای رخساره‌ای لاگون غیرمحصور و ریف کومه‌ای و در مجموعه رخساره‌ای رمپ بیرونی، کمربند رخساره‌ای دریای باز تشخیص داده شده است. بیشترین نهشته‌های برش به ترتیب مربوط به کمربندهای رخساره‌ای لاگون غیرمحصور، لاگون محصور و دریای باز بوده که در سکانس‌هایی عمیق‌شونده به سمت بالا نهشته شده‌اند.

کلیدواژه ها

سازند میشان, ریزرخساره, محیط رسوبی, زاگرس, شهدادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.