تحلیل محتوای کتاب علوم پنجم دبستان به روش ولیام رومی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سمینار ملی رویکردهای نوین آموزش و پژوهش در انقلاب صنعتی چهارم
- کد COI اختصاصی: SENAER01_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 503
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان واحد اروند ابادان
چکیده
با توجه به اهمیت کتاب های درسی در آموزش، وسعت زیاد کشور وتنوع های قومیتی، کتاب های تدوین شده در این خصوص نیز از لحاظ محتوا به صورت محتوا به صورت فعال ارائه شده وباعث درک عمیقی از محتوا در فراگیر شود. لازم است که محتوا متناسب با اموخته ها و گروه سنی فراگیر باشد تا بتواند بیشترین تأثیر را بر فراگیران بگذارذ. هدف این پژوهش، استفاده از روش تحلیل محتوای ولیام رومی برای تعیین فعال بودن کتاب علوم پایه پنجم است. براساس این تحلیل، ضریب درگیری دانش آموزان در سه مولفه ی «متن»، «پرسش» و تصاویر کتاب براساس سه فرضیه مورد بررسی قرار گرفته است بخشی از محتوای کتاب علوم تجربی به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب گردیده است. براساس مقوله های فعال و غیر فعال توسط فرمول ویلیام رومی تحلیل و ضریب درگیری آن ها تعیین شد. در نتیجه مشخص گردید که تصاویر و سوالات، ضریب درگیری مناسبی برای افزایش تعمق یادگیری ندارند و باید برای پویا سازی آن تلاش لازم انجام شود،اما درباره ی محتوای آن می توان گفت که به صورت پژوهش محور و و تقریبا هماهنگ با آموخته های فراگیران ارائه شده است و می توان از آن به عنوان نقطه قوت این کتاب یاد کرد.کلیدواژه ها
تحلیل محتوا، دوره ابتدایی، علوم پنجم، ویلیام رومیمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.