آثار روانشناختی گسترش بیماری کووید- 19 بر وضعیت سلامت روان بیماران HIV مثبت: مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنفرانس ملی سلامت اجتماعی در شرایط بحران
  • کد COI اختصاصی: SHTCC01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 519
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس کشتکار

دکترای تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

شهلا مولوی

دکترای تخصصی روان شناسی سلامت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

مهسا محمدی فر

دانشجوی دکتری روان شناسی بالینی، دانشگاه شیراز، پردیس بین الملل

زینب عامری

دکترای تخصصی روان شناسی سلامت، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران

چکیده

در پایان دسامبر 2019، گسترش یک بیماری عفونی جدید در شهر ووهان چین گزارش شد، که توسط یک کروناویروس جدید ایجاد شده و رسماً توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) به عنوان کووید- 19 نامگذاری گردید. گسترش کووید- 19 به دلیل سرعت انتقال آن منحصر به فرد بوده، که باعث ایجاد یک وضعیت اورژانس در بهداشت جهانی طی کمتر از چند ماه در سراسر کشورهای جهان شد. ا ین بیماری نه تنها سبب نگرانی های سلامت همگانی می گردد، بلکه سبب بروز تعدادی از بیماری های روانشناختی می شود، که شامل اضطراب، ترس، افسردگی، برچسب زنی، رفتارهای اجتنابی، تحریک پذیری، اختلال خواب، و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) می باشد. افرادی که دارای ویروس «اج ای وی» هستند و از آن اطلاعی ندارند ممکن است به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن، بیش از دیگران در معرض خطر باشند و در صورت ابتلا به این ویروس، ناخواسته و ندانسته آن را به دیگران منتقل کنند. در این شرایط، حفظ وضعیت سلامت روان مبتلایان به ویروس HIV مثبت ضروری است، زیرا این افراد بدلیل ضعف سیستم ایمنی در قسمت های مختلف جامعه ممکن است محرک های استرس زایی در طول انتشار کووید- 19 تجربه نمایند. اضطراب و تنش های روحی و روانی بر سیستم ایمنی تأثیر می گذارد. از این رو باید نسبت به اطلاع رسانی در مورد شیوع کرونا مراعات کرد تا سبب هراس عمومی نشود. ا ین افراد در بخش های مختلف یک جامعه ممکن است علائم روانشناختی به کووید- 19 را در طول فاز افزایشی گسترش بیماری تجربه نمایند، که شامل بیماران مبتلا به کووید- 19 افراد قرنطینه شده، کارکنان مراقبت های بهداشتی و اعضای خانواده کارکنان پزشکی، کودکان، دانشجویان دانشگاه، زنان حامله، و خانواده ها هستند. در این راستا، شواهد قوی وجود دارد که وضعیت سلامت روان این افراد، مستعد بروز نشانه های اختلالات روانشناختی است. وضعیت ناخوشایند و بحران های روحی و روانی سیستم ایمنی بدن را مختل می کند پس باید با ورزش و تغذیه مناسب و نیز آگاهی به موقع و بهداشت و مراقبت فردی، مانع از بروز موقعیت های اضطراب را شد، از این رو، این مطالعه قصد دارد شیوع علائم روانشناختی در مبتلایان به ویروس HIV مثبت در طول انتشار کووید- 19 را ارائه نماید و فاکتورهای خطر مشارکت کننده در مختل کردن وضعیت سلامت روان این گروه هدف در پاندمی کووید- 19 را مشخص نماید.

کلیدواژه ها

کووید- 19، بیماری روانشناختی، سلامت روان، واگیردار، HIV

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.