نقش کیفیت خدمات و سیستم اطلاع رسانی بیمارستان در تمایل به پرداخت بیماران با میانجیگری رضایت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه راهبردهای مدیریت در نظام سلامت، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_MSHS-5-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 361
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم زارعی

دانشیار ،گروه مدیریت، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

حاجیه قربانی اردهایی

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی سراب، سراب، ایران

چکیده

زمینه و هدف: تمایل به پرداخت یکی از معیارهای اندازه گیری میزان علاقه مندی بیماران به تداوم رابطه با مراکز درمانی است. هدف اصلی مطالعه حاضر تعیین تأثیر کیفیت خدمات و سیستم اطلاع‌رسانی در تمایل به پرداخت بیماران با نقش میانجی رضایت بیمار در بیماران مراجعه‌کننده به بیمارستان بود. روش پژوهش: مطالعه حاضر از نوع پژوهش­های کاربردی می­باشد. جامعه آماری شامل تمامی بیماران مراجعه‌کننده به بیمارستان امام خمینی سراب در شهریور ماه 1398 بودند. نمونه­ گیری به روش تصادفی انجام شد و تعداد 390 پرسشنامه جهت تکمیل بین بیماران توزیع شد. ابزار گرداوری داده­ ها پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفت. برای تائید روایی از نظر خبرگان و تحلیل عاملی تائیدی و برای پایایی از روش آلفای کرونباخ و ضریب پایایی ترکیبی استفاده شد. داده ­ها با استفاده از آزمون مدل­سازی معادلات ساختاری (SEM) با روش حداقل مربعات جزئی مورد تحلیل قرار گرفت و برای تحلیل داده­ها از نرم­افزارهای SPSS 20 و Smart PLS 3 استفاده شد. یافته­ها: از بین پرسشنامه‌های توزیع شده، 300 پرسشنامه کامل جمع­آوری شد. بر اساس آمار توصیفی، میانگین نمرات کیفیت خدمات، سیستم اطلاع­رسانی بیمارستان، رضایت بیمار و تمایل به پرداخت به ترتیب برابر با 2/98، 2/81، 3/44، و2/67 بود. نتایج به‌دست‌آمده از تحلیل استنباطی نشان داد که کیفیت خدمات در رضایتمندی بیماران و تمایل به پرداخت تأثیر معنی‌داری دارد. همچنین سیستم اطلاع‌رسانی در رضایت بیماران و رضایت بیماران بر تمایل به پرداخت تأثیر معنی‌داری دارد. تأثیر سیستم اطلاع­رسانی بر تمایل به پرداخت تائید نشد. نتیجه­گیری: بر اساس نتایج مطالعه می­توان گفت که تغییر در کیفیت خدمات و سیستم اطلاع­رسانی بیمارستان از طریق رضایت بیمار بر تمایل به پرداخت آن­ها تاثیرگذار است.

کلیدواژه ها

Quality of healthcare, Information system, Patient satisfaction, Health expenditures, willingness to pay, Hospital, کیفیت مراقبت‌های بهداشتی, سیستم اطلاعاتی, رضایت بیمار, هزینه‌های مراقبت, تمایل به پرداخت, بیمارستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.