مکان یابی و تعیین اندازه ی بهینه سیستم ذخیره سازی انرژی با لحاظ عدم قطعیت توان تولیدی باد

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در علوم برق ،کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: ECMECONF06_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 439
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا نیک زاد

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی برق دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه،ایران

حمدی عبدی

دانشیار گروه مهندسی برق دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه،ایران.

وحید جانی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی برق دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه،ایران.

چکیده

سیستم های ذخیره ساز انرژی۱ نقش مهمی در برنامه ریزی و بهره برداری سیستم قدرت ایفا میکنند. از مهمترین مزایای ESS ها کاهش هزینه های بهره برداری سیستم قدرت و نیز بهبود پروفیل ولتاژ میباشد. با ادامه ی روند تکامل تکنولوژی های ذخیره سازی، ESS ها در شبکه های آینده بیش از پیش مورد توجه بهره برداران سیستم قدرت قرار خواهد گرفت و کاربرد آنها افزایش خواهد یافت. لذا اندازه و مکان نامناسب واحدهای ESS هزینه های نامطلوب در سیستم قدرت به همراه داشته و احتمال وقوع ناپایداری ولتاژ نیز افزایش می یابد. در این مقاله به منظور کمینه کردن هزینه های سیستم قدرت و نیز بهبود پروفیل ولتاژ با تخصیص بهینه ی ذخیره ساز انرژی با درنظر گرفتن عدم قطعیت توان بادی یک الگوریتم بهینه سازی چند هدفه ی جست وجوی گرانشی ترکیبی پیشنهاد شده و مدلسازی و فرمول بندی مساله درنرم افزار MATLAB انجام شده است. همچنین با استفاده از روش تخمین پنج نقطه ای (۵PEM) توان تولیدی بادی جداسازی (گسسته سازی) شده است. در این مقاله سیستم استاندارد ۳۰ شینه ی IEEE برای شبیه سازی انتخاب شده است. نتایج شبیه سازی به وضوح کارایی و اثربخشی روش پیشنهادی را نشان میدهد.

کلیدواژه ها

سیستم ذخیره ساز انرژی- عدم قطعیت توان بادی- الگوریتم جست وجوی گرانشی- بهینه سازی چند هدفه-بهره برداری بهینه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.