پیش بینی خواص مکانیکی و رفتارکمانشی اتصالات نانولولههای کربنی تکجداره/نانوصفحات گرافنی با استفاده از روش المان محدود
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: مجله مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، دوره: 49، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_TUMECHJ-49-3_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 469
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، موسسه آموزش عالی احرار، رشت، ایران
دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
استاد، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
استادیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، لنگرود، ایران
چکیده
در این مقاله مدل المان محدود اتمی برای مطالعه رفتار کمانشی و خواص مکانیکی نانولولههای کربنی تکجداره متصل به نانوصفحات گرافنی با شرایط تکیهگاهی مختلف بهکار گرفته شده است. با در نظر گرفتن نانولولهها به صورت سازه قاب فضایی، روشهای مکانیک سازهای کلاسیک میتواند برای مطالعه رفتارهای مکانیکی آنها مورد استفاده قرار گیرد. برای مدل کردن پیوندها و اتمها به ترتیب از المانهای تیر و جرم استفاده میشود. به منظور تعیین خواص این المانهای تیر از برابری مکانیک مولکولی و مکانیک سازهای استفاده میشود. تحلیل حاضر اطلاعات سودمندی را در مورد قابلیت استفاده از مدل المان محدود در پیشبینی مدول الاستیسیته و نیروی کمانشی بحرانی اتصالات نانولولههای کربنی ارائه میکند. نتایج نشان میدهد که در نسبت منظری مشخص (نسبت طول به شعاع نانولوله)، با افزایش طول نانولوله، نیروی کمانش بحرانی کاهش مییابد. در حالی که مدول الاستیسیته ثابت است. به علاوه، با افزایش نسبت منظری، نیروی کمانش بحرانی کاهش و مدول الاستیسیته افزایش کمی مییابد. مقدار نیروی کمانش بحرانی برای نانولوله تحت شرط مرزی گیردار-گیردار بیشتر از سایر شرایط مرزی است. در نهایت، ده شکل مود اول نانولولههای صندلی و زیگزاگ در حالت یکطرفه و دوطرفه ترسیم شده و نشان داده میشود که شکل مودهای نانولولههای صندلی و زیگزاگ تقریبا مشابه هستند.کلیدواژه ها
مدلسازی المان محدود, اتصالات نانولولههای کربنی تکجداره, نیروی کمانش بحرانی, مدول الاستیسیتهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.