تحلیل پارامتری توزیع ‎دما و کارایی مبادله‎کن‎های گرمائی سه‎جریانی با سه ارتباط گرمائی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، دوره: 49، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TUMECHJ-49-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 291
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا رستگار

کارشناس ارشد، گروه مهندسی سیتم‎های انرژی، دانشگاه خواجه نصیر طوسی، تهران، ایران

امیرفرهنگ ستوده

استادیار، گروه مهندسی سیستم‎های انرژی، پژوهشگاه نیرو، تهران، ایران

مجید عمیدپور

استاد، گروه مهندسی سیستم های انرژی، دانشگاه خواجه نصیر طوسی، تهران، ایران

چکیده

علاوه بر ارتباط گرمائی با محیط، خواص متغیر جریان‎ها و هدایت گرمائی طولی در دیواره‎ها، کارایی مبادله‎کن‎های گرمائی سه‎جریانی به شدت متاثر از پارامترهای هندسی و طراحی می‎باشد. پارامترهای هندسی، طول و قطر لوله‎های مبادله‎کن و پارامترهای طراحی از قبیل، دمای محیط و دبی هر یک از جریان‎ها می‎باشد. در این مقاله تاثیر پارامترهای هندسی و طراحی بر توزیع دما و کارایی مبادله‎کن‎های سه‎جریانی با سه ارتباط گرمائی، مورد بررسی قرار گرفته است. معادلات حاکم بر جریان‎ها با در نظر گرفتن ارتباط گرمائی با محیط و خواص متغیر جریان‎ها، استخراج و بر مبنای قانون اول ترمودینامیک و به روش تحلیلی، حل می‎شوند. سرمایش جریان گرم و گرمایش جریان سرد، دو هدف از بکارگیری مبادله‎کن به منظور بررسی کارایی، می‎باشند. تاثیر نفوذ حرارت از محیط، افزایش دمای جریان سرد است، که منجر به افزایش جزئی در پروفیل دمایی گرم می‎شود، که به افزایش کارایی سرد و کاهش کارایی گرم میانجامد. افزایش دمای محیط، موجب تقویت تاثیرات ناشی از نفوذ حرارت از محیط می‎شود. افزایش قطر لوله بیرونی مبدل که در آن جریان سرد در جریان است و در تماس حرارتی با محیط قرار دارد موجب فاصله دمایی جریان گرم و سرد در هر مقطع عمود بر جریان می‎شود و به کاهش هر دو کارایی گرم و سرد می‎انجامد. افزایش دبی جرمی سیال سرد به افزایش کارایی گرم و کاهش کارایی سرد منجر می‎شود. در اثر افزایش دبی جرمی جریان گرم، هر دو کارایی گرم و سرد مبدل افزایش می‎یابد.

کلیدواژه ها

مبادله‎کن سه‎جریانی, توزیع دما, کارایی گرمائی, تبادل گرما, خواص متغیر سیال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.