استفاده از ویژگی های پتروگرافی و ژئو شیمی توده گرانیتوئیدی میزبان مس لردخیزان ( جبال بارز کرمان ) به عنوان کلیدی برای پی جویی و اکتشافات مقدماتی کانسارهای مس پورفیری

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مس
  • کد COI اختصاصی: COPPER01_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1691
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریده مالکی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد

احمد خاکزاد

دکتری اقتصادی، دانشیار گروه زمین شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ته

محمدرضا جعفری

دکتری اقتصادی، استادیار گروه زمین شناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ت

چکیده

مس پورفیری ده درک ( لردخیزان )، در زون ایران مرکزی، کمربند ماگمایی ارومیه دختر، نوار دهج – ساردوئیه و در 54 کیلومتری شرق و جنوب شرق شهرستان جیرفت در استان کرمان قرار گرفته است. این مجموعه از نظر سنگ شناسی از گرانیت، گرانودیوریت و کوارتزدیوریت تشکیل شده است. کانی های عمده تشکیل دهنده این سنگ ها عبارتند از: کوارتز، پلاژیوکلاز، آلکالی فلدسپار، و کانی های مافیک بیوتیت و هورنبلند. سنگ های این مجموعه از نظر ژئوشیمی کالکوآلکالن، متا تا پرآلومین و از تیپI سری مگنتیتی هستند که در داخل مجموعه آتشفشانی ائوسن نفوذ کرده اند. این توده گرانیتوئیدی در شرایط رژیم تکتونیکی زون فرورانش حاشیه قاره ای و بعد از کوهزایی رخ داده است.

کلیدواژه ها

لردخیزان، نوار دهج – ساردوئیه، گرانیت، ژئوشیمی، ماگمای کالک آلکالن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.