اثر ویتامین ث بر روی کیفیت اسپرم اپیدیدیمی به دنبال مسمومیت با مس در موش آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مس
  • کد COI اختصاصی: COPPER01_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه انوشه

دانشجوی دکتری دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، عضو انجمن پژوهشگران جوان،

احسان اله سخایی

استادیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر

جلیل ابشناس

استادیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر

روحاله دهقانی تفتی

دانشجوی دکتری دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، عضو انجمن پژوهشگران جوان،

چکیده

هدف ما از این مطالعه بررسی اثر ویتامین ث بر روی غلظت، تحرک و زنده مانی اسپرم اپیدیدیمی به دنبال مسمومیت با مس در موش آزمایشگاهی می باشد. بدین منظور 48 سر موش آزمایشگاهی نر بالغ، نژادNMRI در 4 گروه به شرح زیر بررسی شدند. گروه اول (گروه نرمال): شامل موشهایی که روزانه 2/. میلی لیتر به روش گاواژ و 0/1 میلی لیتر به روش داخل صفاقی آب مقطر دریافت نمودند.گروه دوم (گروه کنترل مس) : شامل موشهایی که میزان 200 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، در روز محلول سولفات مس در آب مقطر بصورت گاواژ و0/1 میلی لیتر آب مقطر به روش داخل صفاقی دریافت نمودند.گروه سوم (گروه کنترل ویتامین ث) : شامل موشهایی که 10 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت داخل صفاقی ویتامین ث و روزانه 0/2 سی سی آب مقطر به روش گاواژ در یافت نمودند.گروه چهارم (گروه تیمار) : شامل موشهایی که 10 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت داخل صفاقی ویتامین ث و 200 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، در روز محلول سولفات مس در آب مقطر بصورت گاواژ دریافت نمودند.در پایان هفته چهارم و هشتم نمونه های اسپرم اپیدیدیمی از 6 سر موش جهت بررسی غلظت اسپرم، زنده مانی و تحرک اسپرم از هر گروه تهیه گردید. نتایج حاصله نشان می دهد که غلظت اسپرم، زنده مانی و تحرک اسپرم در گروه مس کاملا کاهش یافته است که در گروه تیمار تا حدود زیادی جبران گشته است

کلیدواژه ها

مس، ویتامین ث، کیفیت اسپرم، موش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.