آنچه معلمان شیمی باید درباره اوزون بدانند

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی آموزش شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICEC11_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 362
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم امیری فارسانی

دانشجوی کارشناسی آموزش زیست شناسی، دانشگاه فرهنگیان اصفهان ایران

چکیده

دودهه است که مبحث لایه اوزون وارد کتاب های درس شیمی دبیرستان شده است و با وجود تغییراتی که در طول این دو دهه، کتاب های درسی شیمی متحمل شده اند، همچنان یکی از موضوعات اصلی کتاب های درس شیمی متوسطه دوم به شمار می آید. به دلیل اهمیت لایه اوزون و اثرات انکارناپذیر آن بر زندگی موجودات زنده، آشنایی معلمان شیمی با ساز وکار تولید و تخریب لایه اوزون در اتمسفر و اثرات زیست محیطی، ناشی از کاهش ضخامت این لایه از اهمیت زیادی برخوردار است و دانش معلمان شیمی در این زمینه می تواند بر تدریس موثرتر آن و ایجاد نگرش های زیست محیطی در دانش اموزان به عنوان شهروندان مسئول جامعه تأثیر بگذارد. هدف از انجام این تحقیق بررسی مکانیسم علمی تولید و تخریب این لایه و پیامدهای ناشی از کاهش آن می باشد. روش انجام این تحقیق توصیفی و روش گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای است. نتایج این تحقیق به دبیران شیمی و دانش آموزان دوره متوسطه دید روشنی درباره تاریخچه پیدایش حفره لایه اوزون ساز و کار تخریب کاتالیزوری اوزن استراتوسفری و تلاش های انجام شده جهت کاهش روند تخریب اوزون می دهد.

کلیدواژه ها

شیمی سال دهم، محیط زیست، لایه اوزون، تخریب کاتالیزوری، کلروفلوئورکربن ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.