بررسی پراکنش زمانی - مکانی بیشینه بارش محتمل (PMP) در استان فارس
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: مجله آب و هواشناسی کاربردی، دوره: 2، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JACU-2-1_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 298
نویسندگان
دانشگاه یزد
دانشگاه یزد
چکیده
در پژوهش حاضر، با بکارگیری روشهای آماری و فنون سنجش از دور، برآورد و پهنهبندی پراکنش بیشینه بارش محتمل در استان فارس مورد بررسی قرار گرفته است. هدف اصلی از انجام این پژوهش، پهنهبندی مقادیر بیشینه بارش محتمل با رویکرد استفاده از دادههای ماهوارهای و تعیین نحوه توزیع مکانی این مقادیر میباشد. جهت حصول به این هدف، پهنهبندی مقادیر بیشینه بارش محتمل با استفاده از روش درونیابی وزندهی معکوس فاصله انجام پذیرفته است. بدین جهت دادههای ماهانه بارش مستخرج از ماهواره TRMM در بازه زمانی 15ساله (1998-2012) با تفکیک مکانی 25/0 × 25/0 درجه مشتمل بر 183 نقطه دریافت شد. سپس پراکنش زمانی - مکانی بیشینه بارش محتمل در فصول چهارگانه ترسیم گردید. یافتههای پژوهش نشان داد که روند افزایشی از جهت جنوب و خاور استان فارس به سمت نواحی باختری و مرکزی بجز در فصل تابستان وجود دارد. شهرستانهای رستم، ممسنی و سپیدان از بیشترین میزان (590-770 میلیمتر) در فصل زمستان و شهرستانهای لارستان، زرین دشت، داراب و آباده از کمترین میزان بیشینه بارش محتمل در فصل تابستان (4 میلیمتر) برخوردار میباشند. همچنین بیشترین مقدار و شدت بارش روزانه مشاهده شده منطقه مورد مطالعه در 20 فوریه سال 1999 با دامنه بارشی 110-130 میلیمتر روی داده است.کلیدواژه ها
یشینه بارش محتمل, ماهواره TRMM, پراکنش زمانی – مکانی, استان فارساطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.