پیش نویس راهنمای استفاده از سرباره فولاد به عنوان بالاست و زیربالاست راه آهن و ارائه پارامتر های طراحی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: null
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2093
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

عطا آقایی آریایی

ناهید عطارچیان

ایرج رحمانی

محمد شکرچی زاده

امیر سعید سلامت

حسین حسنی

محسن رضایی

چکیده

< p> در این تحقیق پیش نویس راهنمای استفاده از سرباره به عنوان بالاست و زیر بالاست راه آهن و ارائه پارامترهای طراحی" تهیه شده است. بطور کلی، دسترسی به مصالح طبیعی جهت استفاده در انواع خاکریزهای مهندسی از جمله بالاست و زیر بالاست راه آهن همیشه امکان پذیر نیست و در بعضی مناطق، منابع قرضه سنگی و آبرفتی محدود بوده و تولید آنها خسارت جبران ناپذیری به محیط زیست وارد خواهد کرد.< /p> < p> از این رو یافتن جایگزینی مناسب برای مصالح طبیعی الزامی به نظر می رسد. یکی از مصالحی که در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است، سرباره های فولاد کارخانه های ذوب آهن و فولاد می باشند.< /p> < p> در حال حاضر هم به علت انباشت بخش قابل توجهی از این مصالح در مناطق اطراف کارخانه های فولاد و ذوب آهن کشور، مشکلات زیست محیطی ایجاد شده است.< /p> < p> طبق AREMA استفاده از مصالح سرباره کوره های ذوب آهن و فولاد، در صورت دارا بودن معیارهای پذیرش کنترل کیفی به عنوان بالاست و زیر بالاست مجاز است.< /p> < p> آزمایش های اولیه مکانیک خاک و همچنین آزمایشهای سیکلی و دینامیکی سه محوری روی سرباره های تعدادی از کارخانه های فولاد کشور نشان داد که این مصالح مشخصات مورد نیاز به عنوان بالاست و زیربالاست را دارا می باشند.< /p> < p> در این پیش نویس راهنما، معیارهای تعیین ضخامت بالاست با توجه به محدودیتهای مقاومت جانبی ارائه شد. همچنین راهکارهای معمول افزایش عمر بهره برداری شامل کاهش نشست محوری و شکست با استفاده از ژئوگرید ارائه و عمق قرار گیری مناسب آن ارائه شد.< /p> < p> بعلاوه حدود تنش های محدود کننده، دامنه تنش سیکلی و فرکانس بارگذاری و تعداد سیکل در آزمایشهای سه محوری برای تعیین رفتار بالاست تک لایه و بالاست زیر بالاست به صورت دولایه ارائه شد. در نهایت و در قدمهای بعدی با تهیه دستورالعمل مربوط به سرباره ها، زمینه استفاده اجباری و ورود آنها در آیین نامه ها و مقررات ملی فراهم می گردد. < /p>

کلیدواژه ها

سرباره های فولاد، بالاست، زیر بالاست، نشست، رفتار دینامیکی، مونوتونیک، کنترل کیفیت، راهنما

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.