بررسی معادله ساختاری امید به زندگی و بهزیستی روانشناختی با میانجی گیری حمایت اجتماعی در تاب آوری سالمندان 65-69 ساله در کهریزک البرز

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE07_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 424
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه غیرانتفاعی پردیسان ، فریدون کنار، ایران

رویا آزادی

دکتری روانشناسی سلامت، دانشگاه غیرانتفاعی پردیسان، فریدون کنار، ایران

محمدجواد رنجبر

دکتری روانشناسی سلامت، دانشگاه غیرانتفاعی پردیسان، فریدون کنار، ایران

چکیده

هدف این تحقیق بررسی معادله ساختاری امید به زندگی و بهزیستی روانشناختی با میانجیگیری حمایت اجتماعی در تاب آوری سالمندان 65-69 ساله در کهریزک البرز می باشد. تحقیق حاضر از نوع کاربردی است وبه شیوه ی پیمایشی اجرا می گردد. جامعه آماری این تحقیق شامل سالمندان 69-65 ساله مقیم سرای سالمندان کهریزک البرز می باشد که تعداد آنها 230 نفر می باشد نمونه گیری به شکل نمونه گیری در دسترس می باشد وحجم نمونه بر اساس جدول مورگان 140 نفر می باشد وابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه بوده که از چهار پرسشنامه : پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف، پرسشنامه تاب آوری کونورودیویدسون، پرسشنامه حمایت اجتماعی زیمت و همکاران و پرسشنامه امید به زندگی میلر بین سالمندان استان تهران توزیع گردید. و یافته های تحقیق نشان می دهدکه بین امید به زندگی با تاب آوری) 26 / 11 = t=61 / 0 r ( و حمایت اجتماعی) 73 / 3 = t=26 / 0 r ( رابطه معنادار وجود دارد. بین بهزیستی روانشناختی با تاب آوری) 73 / 3 = t=26 / 0 r ( و حمایت اجتماعی) 95 / 9 = t=54 / 0 r ( رابطه معنادار وجود دارد. بین حمایت اجتماعی با تاب آوری رابطه معنادار وجود دارد( 58 / 3 = t=19 / 0 r .)

کلیدواژه ها

امید به زندگی، بهزیستی روانشناختی، حمایت اجتماعی،تاب آوری، سالمندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.