اکتشاف ژئوفیزیکی کانسار مس خونیک درخراسان جنوبی با استفاده از روشهای ژئوالکتریکی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مس
  • کد COI اختصاصی: COPPER01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2954
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا رمضی

دانشیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر

کامران مصطفایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی اکتشاف معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

در این مقاله به مطالعه وضعیت کانی سازی کانسار معدنی خونیک واقع در استان خراسان جنوبی با استفاده از روشهای ژئوالکتریکی پرداخته شده است.با توجه به مطالعات اولیه و وجود شواهد زمین شناسی مبنی بر سولفیدی بودن کانسارIP پلاریزاسیون القایی)و RS مقاومت ویژه ظاهری)برای این منظور برگزیده شدهاند.هدف از انجام این مطالعه تعیین محدودههای بی هنجار ،بررسی عمق و ضخامت پیکرههای معدنی موجود وهمچنین تعیین وضعیت پیوستگی پیکره ها ودر نهایت تعیین نقاط مناسب برای حفاری اکتشافی بوده است.به علت ویژگیهای خاص هندسی و الکتریکی پیکره های معدنی، بررسی های مقدماتی و انجام برداشت های اولیه به این نتیجه انجامید که استفاده از آرایه های معمول با موفقیت چندانی همراه نیست از این رو آرایه جدید CRSP طراحی ومورد استفاده قرار گرفت.با استفاده از دو آرایه مستطیلی وCRSP محدوده مورد نظربررسی شد نقشههای هم مقاومت ظاهری الکتریکی و شارژبیلیته برای ژرفاهای مختلف و همچنین شبه نیم رخهای مختلف برای پروفیلها تهیه شده است.پس از تفسیر نهایی محدودههای بی هنجار ، وضعیت کانسار شامل :شکل تقریبی کانی سازی ،عمق کانی سازی و... مشخص شدند و سرانجام نقاط مناسب برای حفاری پیشنهاد شده اند.

کلیدواژه ها

مطالعات ژئوالکتریکی ،کانسار خونیک،پلاریزاسیون القایی،مقاومتویژه الکتریکی،آرایه مستطیلی،آرایه CRSP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.