پیدایش معماری مدرن بر مبنای شعار فرم تابع عملکرد با تأکید بر آثار والتر گروپیوس و لودویک میس وندروهه
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: کنفرانس ملی عمران، معماری و فناوری اطلاعات در زندگی شهری
- کد COI اختصاصی: CRMCE01_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1404
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان
دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان
عضو هیات علمی گروه مهندسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان
مدرس مدعو گروه مهندسی معماری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان
چکیده
برخی از نگرش ها و اندیشه های مدرن، بصورت مستقیم یا غیر مستقیم در پیدایش معماری مدرن تأثیر بسزایی داشته اند.نگرش کلی معماران این جنبش بر سادگی، عملکردگرایی و اجتناب از سنت و مفاهیم تاریخی در طراحی معماری وحرکت به سوی سبکی جهانی و بین الملل به دور از گرایشات بومی، فرهنگی و تاریخی بوده است. پیشگامان معماریمدرن همواره تأکید می کردند که معماری امروز نمی تواند با فرم های گذشته به کار رود. معماران برجسته معماریمدرن نظیر والترگروپیوس و لودویک میس وندروهه، از زاویه ی نگاه خود، معماری مدرن را تبیین نموده و هر کدامعصاره ی تفکر خود را در قالب یک عبارت یا شعار بیان نموده است. شعار "فرم تابع عملکرد" که حاصل اندیشه یلویی سولیوان بود به صورتی دیگر توسط والتر گروپیوس در مدرسه باهاوس دسوا بکار رفت و سرلوحه ی کلیه سبک وسیاق آموزشی این مدرسه گردید. در این پژوهش سعی شده، ضمن تحلیلی برآثار شاخص معماران نامی این دورهبالاخص والتر گروپیوس و میس ندروهه با تأکید بر شعار "فرم تابع عملکرد"، فرآیند شکل گیری معماری مدرن باعنایت به معانی و مفاهیم این نوع معماری، مورد بررسی قرار گیرد در این مقاله از شیوه ی تحقیقی توصیفی تحلیلی بهرهگرفته شده که با استفاده از منابع کتابخانه ای مؤسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی اهواز، کتابخانه مرکزی دانشگاهشهید چمران اهواز، کتابخانه مرکزی استان خوزستان، کتابخانه معاونت فرهنگی شهرداری اهواز و سایت های اینترنتیجهاد دانشگاهی، سیویلیکا و نشریه های مرتبط با موضوع انجام شده است.کلیدواژه ها
معماری مدرن، سبک بین الملل، سبک مینیمالیسم ، مدرسه ی باهاوس، لویی سالیوان، والترگروپیوس، میس وندروهمقالات مرتبط جدید
- دیدگا ه شیخ ایروانی و محقق اصفهانی درباره مسقطات خیارغبن
- پیش بینی بیشترین تغییرشکل عرضی ورق مدور تحت بارگذاری انفجاری
- یادگیری بازنمایی تصاویر با استفاده از تبدیل سفیدکردن به صورت خودنظارت
- بررسی منابع میکروپلاستیک، مسیرهای حمل و نقل و همبستگی با سایر عوامل استرس زای رسوب
- دانش مدلسازی و الگوهای تجمع میکرو و ماکرو پلاستیک دردریا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.