آسیب ها و تهدیدات فرهنگی - اجتماعی انقلاب اسلامی بر مبنای بیانیه گام دوم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش سراسری قدرت نرم انقلاب اسلامی با محوریت «چهار دهه مقاومت و بایسته های فرهنگی گام دوم انقلاب اسلامی»
  • کد COI اختصاصی: RESPC01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسلم مرتضی پور

مدرس و پژوهشگر دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع)

سیدمحمدرضا رشیدی آل هاشم

استادیار دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع)

علی کاوه راد

کارشناسی ارشد مدیریت دولتی موسسه مدیریت برنامه ریزی تهران

چکیده

هدف اصلی این مقاله بررسی و آسیب ها و تهدیدات فرهنگی اجتماعی انقلاب اسلامی بر مبنای بیانیه گام دوم» است. تحولات ساختاری دو دهه قبل و نظریه فرهنگی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به عنوان مبنای نظری و چالش های فرهنگی - اجتماعی انقلاب اسلامی با روش توصیفی مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه ای که امروزه در تب تحولات فرهنگی - اجتماعی بی تابی می کند، مولود تحول اساسی در بنیادهای مذکور است. تحول در ترکیب فرهنگی جامعه از طريق اشاعه شبکه ای از مدارس و دانشگاه های ارتباطات رسانه ای، افزایش شهرنشینی، جمعیت باسواد و روشنفکر، رشد صنعت و ... میسر شده است. گرچه مؤلفه ها کاملا کند حرکت کرده اند، ولی لایه های اجتماعی را بشدت تأثیرپذیر ساخته اند؛ بنابراین: در بعد اجتماعی پیامد مستقیم دگرگونی های ساختاری می باشد که در دوران ۴۰ ساله پس از انقلاب اسلامی رخ داده است؛ و می توان شرایط موجود و دورنمای آینده را مرحله ای نوین در فرایند توسعه انقلاب اسلام دانست؛ بنابراین چالش های اجتماعی عبارت است از مسائل و عرصه هایی که در حال حاضر و آینده، حیات اجتماعی را بنا به الزامات موجود به مبارزه خواهد طلبید و در نهایت به رفتارهای نو خواهد انجامید و این فرایند رفتارهای جدید شهروندان است که در صورت عدم پاسخ یابی مقتضی می تواند بسان یک تهدید، اجتماع را با معضلاتی روبرو سازد. شناخت آفت هایی که انقلاب اسلامی را تهدید می کنند، اساسی ترین قدم در جلوگیری از رشد آسیب هاست و تلاش لازم برای پویایی سیر تکاملی انقلاب اسلامی را قوت می بخشد

کلیدواژه ها

آسیب، تهدید فرهنگی، انقلاب اسلامی، بیانیه گام دوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.