آزادی، عنصر غالب غزلهایی نمادین منزوی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: مجله ادبیات پایداری، دوره: 2، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JRTK-2-4_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 430
نویسندگان
استاد دانشگاه ارومیه
کارشناس ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ارومیه
چکیده
در فرهنگ همۀملتها، میتوان نشانهای از ادبیات مقاومت را دید. در ایران نیز نمونههایی از این گونه ادبیات در دوران حکومت پهلوی به چشم میخورد. برخی از شاعران این دوره در فضاهای بسته و بیداد زدۀ دوران پهلوی، در برابر جور و بیداد قد برافراشته و با آگاهی از تأثیر زبان نمادین غیر صریح در مخاطب، به توصیف اوضاع سیاسی جامعه پرداختهاند، تا رسالت خود را در آگاهی بخشی مردم نسبت به وضعیت نامساعد جامعه به انجام رسانند. حسین منزوی یکی از شاعران متعهد این دوره است که دامنه شعر پایداری، با محوریت مبارزه برای آزادی، در برخی از غزلهای قبل از انقلاب او گسترده است. بهره جستن از نماد، ماهیت غزل منزوی را به کلی دگرگون ساخته است و آنها را از ویژگی بارز «روحیۀ آزادی خواهی» برخوردار نموده است. او، با سبکی هنرمندانه و به صورت نمادین، اندیشههای خویش راه مبتنی بر آزادی خواهی و انتقاد از جامعۀ بیداد زدۀ روزگارش به مخاطب القا مینماید. در پژوهش، ابتدا سعی بر آن است که بدون در نظر گرفتن محدوده زمانی خاص، خواننده را با بعضی از نمادهایی بهکاررفته در غزل حسین منزوی آشنا نماییم. سپس کوشیده ایم درونمایههای از غزل پیش از انقلاب منزوی را بررسی کنیم که ارتباط مستقیمی با مضامین استبدادستیزی و آزادیخواهی و روحیه مقاومت او دارند.کلیدواژه ها
آزادیخواهی، نماد، غزل، منزویمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.