بررسی واژه شناختی زبان‌شعر «انتظار»

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مجله ادبیات پایداری، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JRTK-1-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 297
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهیار علوی مقدم

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم سبزوار

زهرا بهرامیان

پژوهشگر و مدرس دانشگاه تربیت معلم سبزوار

چکیده

باور به وجود منجی و رهایی بخش و تشکیل جامعه‌ای آرمانی که الگوهای معنوی مینوی بر آن حاکم باشد، در ادبیات آرمان شهری و تعلیمی جهان اهمیت به سزایی دارد. باور به سوشیانت و نجان دهنده، بخش در خور توجهی از باورهای دینی، آرمانی و مفاهیم فرهنگی را در عرصه های فرهنگ و ادبیات ایران پیش از اسلام در بر گرفته بود و از زمانی که دین اسلام با سرشت فارسی زبانان درآمیخت، این باور بازتابی گسترده در شعر شاعران ادب فارسی بر جای گذاشت و به ویژه پس از انقلاب، این مفهوم و رویکرد آن به در ادبیات فراگیرتر شد. شعر «انتظار» در میان شاعران ایرانی که به ویژه از دریچه ی دینی به تببین مسائل می‌پردازند، جایگاه درخوری دارد و و کارکردهای زبانی، درون مایه ای و زیباشناختی این شعر به گونه‌ای است که با باورهای دینی درآمیخته است. اما واقعیت این است که به سبب جنبه‌های محتوایی - دینی و آرمان اندیشی، تا کنون زبان و کارکردهایی هنری و زیباشناختی این شعر کمتر کاویده شده است. از این رو، هدف این مقاله، نقد و تحلیل و بررسی شعر انتظار، در عرصه ادبیات معاصر پس از انقلاب، از دیدگاه زبانی و به ویژه پژوهش بسامدی واژگان، تحلیل واژه شناختی و کارکردهای زبانی این‌گونه شعر به و چگونگی پیوند با کارکردهای درون‌مایه‌ای و سرشت به آنهاست.

کلیدواژه ها

شعر انتظار، بررسی واژه شناختی، کارکردهای زبانی و درون مایه ای، ژانر ادبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.