تاثیر زیرلایه بر رشد، خواص مکانیکی و مقاومت به خوردگی پوشش های Ni-SiC

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی مهندسی مواد و متالورژی ایران و چهاردهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES14_294
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 491
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد سالک رحیمی

دانشجوی دکتری، مهندسی مواد متالورژی، دانشگاه تبریز

میلاد بدر

دانشجوی دکتری، مهندسی مواد متالورژی، مواد پیشرفته، دانشگاه صنعتی سهند

مهدیه پورعلی

دانشجوی دکتری، مهندسی مواد متالورژی، خوردگی و سطح، دانشگاه صنعتی سهند

رسول آذری خشروشاهی

استاد دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند

چکیده

در این پژوهش، با هدف بررسی تاثیر نوع زیرلایه در خواص مکانیکی، مقاومت خوردگی، نحوه رشد، توزیع و تشکیلپوشش های نانو کامپوزیتی Ni-SiC، لایه نشانی نیکل با استفاده از حمام اصلاح شده واتس (watts) و ذرات SiC به عنوانتقویت کننده بر 4 زیرلایه مختلف انجام شد. زیرلایه های انتخاب شده شامل برنج، مس، آلومینیم و St37 پس از آماده سازیمناسب تحت عمل لایه نشانی با شرایط یکسان و دانسیته جریان (2A/dm(2 به مدت 20 دقیقه قرار گرفتند. سپس برایبررسی و مشخصه یابی سطح پوشش ها آنالیز میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، آنالیز نقشه ای (EDS) و پراش اشعهایکس (XRD) انجام شد. برای بررسی خواص مکانیکی و مقاومت خوردگی نمونه ها نیز از میکروسختی سنجی و امپدانسالکتروشیمیایی برای هر 4 نمونه استفاده گردید. نتایج آزمون های SEM و XRD نشان داد که نمونه برنج داراییکنواخت ترین و بالاترین مقادیر نانو کامپوزیت Ni-SiC است که بر پایه همین نتایج بیشترین سختی و مقاومت خوردگی از این نمونه به دست آمد.

کلیدواژه ها

؛Ni-SiC، نانوکامپوزیت، لایه نشانی، کاربید سیلیسیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.