تاثیر دما و رشد ترک بر ضریب شدت تنش ساختار پلی کریستال گرافن: مطالعه شبیه سازی دینامیک مولکولی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی مهندسی مواد و متالورژی ایران و چهاردهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES14_285
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 424
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا آلبویه

استادیار مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه دامغان، دامغان، ایران

حدیث اکبری

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه دامغان، دامغان، ایران

ندا شیخ محمدی

دکترای حرفه ای پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایران

ساسان فولادپنجه

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایران

چکیده

ترک به عنوان متداول ترین عیوب هندسی در ساختارهای هندسی به شمار می رود که می توان از آن به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر خواص مکانیکی یاد کرد. در این تحقیق، اثر دما و رشد ترک بر خواص مکانیکی صفحات پلی کریستال گرافن، با استفاده از شبیه سازی دینامیک مولکولی مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های مختلف ساختار در حضور و عدم حضور ترک با طول 15 و 45 آنگستروم، با استفاده از پتانسیل ترسوف و شرایط مرزی دوره ای مدل شدند. نتایج به دست آمده نشان داد، افزایش دما در هر دو حالت حضور و عدم حضور ترک باعث کاهش خواص مکانیکی شد. همچنین افزایش طول ترک نیز موجب کاهش مدول یانگ و تنش در نقطه ی شکست شد. مدول یانگ برای ساختار پلی کریستال گرافن نسبت به صفحه اصلی و در دماهای 100، 300 و 700 کلوین به ترتیب 2/19%، 5/48%، 4/53% کاهش یافت. این روند برای تنش در نقطه ی شکست نیز مشاهده شد. همچنین، نتایج نشان داد که افزایش دما باعث کاهش چقرمگی شکست شد. بیشترین مقدار این خاصیت مکانیکی برای ساختار با طول ترک 45 آنگستروم و در دمای 100 کلوین بدست آمد که مقدار آن معادل (0.5)5/61MPa.m بود.

کلیدواژه ها

شبیه سازی دینامیک مولکولی، خواص مکانیکی، گرافن، پلی کریستال، مرزدانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.