اثر تلقیح با قارچ های میکوریز VA در خزانه بر خصوصیات رشدی و تغذیه ای گوجه فرنگی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: نهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI09_349
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن برین

کارشناس ارشدو استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه ارومیه

ناصر علی اصغرزاده

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه تبریز

عباس صمدی

کارشناس ارشد و استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه ارومیه

چکیده

مصرف بی رویه کودهـای شـیمیایی عـلاوه بـر مشـکلات اقتصـادی موجب آلودگی خاک و آب می شود . بهم خوردن تعـادل بیولوژیـک در محیط خـاک از دیگـر اثر هـای منفـی کودهـای شـیمیایی اسـت کـه خسارت های زیادی به اکوسیستم وارد می کند . راه حل اساسـی بـرای این مشکلات، اسـتفاده از پدیـده هـای مفیـد بیولوژیـک مخصوصـا " همزیستی های مختلف گیاهان با میکروارگانیسم ها در تغذیه معـدنی گیاهان می باشد (2) میکوریز نوعی همزیستی اسـت کـه بـین ریشـه تعداد وسیعی از گیاهان و قارچ هایی اکثرا " از رده زیگومیست ها ایجـاد می شود . افزایش رشد وبهبود تو لید در گیاهان میکوریزی احتمالا " بـه سبب افزایش جذب عناصر کم تحرک مثل فسـفر، روی و مـس مـی باشــد (4 و 6 )الکراکــی (2002) و گاپتــا و همکــاران (2002) در دو آزمایش جداگانه به ترتیب روی گیاهان سیر و نعناع در شرایط مزرعـه، به این نتیجه دست یافتند که گیاهان میکوریزی دارا ی عملکرد، درصد کلنبزاسیون و جذب عناصر غـذایی بـالاتری نسـبت بـه گیاهـان غیـر میکوریزی برخوردار بودند (5 و 3 ) از جمله مشکلاتی که در همزیسـتی میکوریزی وجود دارد تلقیح گیاهان توسط گونه بخصـوص از قـارچ در سطح وسیع می باشد . به همین دلیل اکثر آزمـایش هـای انجـام شـده بصورت کشت گلدانی اجرا می شوند . اگر بتـوان گیاهـان نشـایی را در خزانه میکوریزی کرد و بعد به زمین اصلی انتقال داد ، ایـن محـدودیت بر طرف خواهد شد . بدین منظور این تحقیق با اهداف زیر اجرا شد : -1 اثر تلقیح گیاه گوجه فرنگی در خزانه بـر عملکـرد و جـذب برخـی عناصر غذایی در خاک طبیعی ( محل اصلی ) -2 مقایسه کارآیی دو گونه قارچی بر عملکرد گیاه گوجه فرنگی

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.