بررسی تاثیر فرآیند آسیاکاری بر مشخصات کریستالی و فیزیکی نانوکامپوزیت زمینه آلومینیومی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی مهندسی مواد و متالورژی ایران و چهاردهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES14_203
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 335
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام بخشی زاده

دانشجوی دکتری رشته مهندسی مواد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

علی شکوه فر

استاد رشته مهندسی مواد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

در سال های اخیر نیاز پیوسته به مواد سبک وزن با عملکرد بالا برای برآوردن نیاز صنایعی چون اتومبیل سازی و هوافضا انگیزه کافی برای توسعه بسیاری از ترکیبات جدید فراهم کرده است. کامپوزیت های زمینه آلومینیومی (AMC) به دلیل داشتن خواص مطلوب مانند مقاومت به سایش، چگالی کم و استحکام بالا، پایداری ابعادی و سفتی مطلوب در صنایع مختلف کاربرد پیدا کرده اند. روش آلیاژسازی مکانیکی یک روش رایج، موثر و اقتصادی در سنتز نانوکامپوزیت های زمینه آلومینیوم است. در این پژوهش تاثیر فرآیند آسیاکاری بر مشخصات کریستالی و فیزیکی آلومینیوم مورد بررسی قرار گرفته است. افزایش زمان آسیاکاری تا حدی می تواند باعث کاهش اندازه کریستال ها شود و بعد از آن پدیده رشد دانه ها رخ خواهد داد. با افزایش زمان آسیاکاری فرآیند ذوب مخلوط پودری تسهیل شده و نقطه ذوب و همچنین آنتالپی ذوب کاهش پیدا می کند.

کلیدواژه ها

نانوکامپوزیت زمینه فلزی (MMNC)، پارامتر شبکه، الگوی پراش اشعه ایکس (XRD)، تفجوشی پلاسمای جرقه ای (sps)، آنتالپی ذوب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.