تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی به سلول استخوانی بر روی داربست (کیتوسان/ پلی وینیل پیرولیدون)/ کتیرا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی مهندسی مواد و متالورژی ایران و چهاردهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES14_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 373
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان میرحاج

دانشجو دکتری، گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی اصفهان

حامد قمی

استادیار، گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد

محمدرضا توکلی

دانشجو دکتری، گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی اصفهان

آزاده سپیانی

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد

چکیده

علم مهندسی بافت در کنار علم پزشکی به احیا و ترمیم بافت ها و اندام های آسیب دیده می پردازد. کیتوسان به عنوان یکجزء ماتریس خارج سلولی جهت تهیه داربست متخلخل در مهندسی بافت موردبررسی قرارگرفته است. در این تحقیق، داربستکیتوسان/ پلی وینیل پیرولیدون و کیتوسان/ پلی وینیل پیرولیدون/ کتیرا حاوی اتصالات عرضی توسط روش خشکاندن انجمادیجهت مهندسی بافت استخوان ساخته شد. اثر کتیرا بر خواص ساختاری و خواص آنتی باکتریال در نمونه ها موردبررسی قرارگرفت. مورفولوژی سطح، خواص مکانیکی، درصد تخلخل و گروه های عاملی بر روی سطح نمونه ها با استفاده از میکروسکوپالکترونی روبشی (SEM) و طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR) موردبررسی قرار گرفتند. با غوطه وری داربست ها درمحلول بافر فسفات (PBS) برای 28 روز، زیست تخریب پذیری داربست ها موردبررسی قرارگرفته شد و نتایج نشان داد میزانتخریب در داربست کیتوسان/ پلی وینیل پیرولیدون/ کتیرا افزایش یافت. نتایج نشان داد در داربست کیتوسان/ پلی وینیل پیرولیدون/کتیرا رشد باکتری استافیلوکوک اورئوس و اشرشیاکلی کاهش یافته است. تکثیر و تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی به سلول هایاستئوبلاست بر روی سطح داربست ها توسط آزمون های آلیزارین رد و آلیکالین فسفاتاز انجام گرفت. رنگ قرمز-نارنجی آلیزارینرد و حضور آنزیم آلیکالین فسفاتاز بر روی سطح داربست کیتوسان/ پلی وینیل پیرولیدون/ کتیرا بیانگر تمایز سلول های بنیادیمزانشیمی به سلول های استخوانی می باشد. بنابراین با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق داربست کیتوسان/پلی وینیل پیرولیدون/ کتیرا گزینه مناسبی برای کاربرد در مهندسی بافت استخوان می باشد.

کلیدواژه ها

کیتوسان، پلی وینیل پیرولیدون، کتیرا، سلول های بنیادی مزانشیمی، آلیکالین فسفاتاز، آلیزارین رد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.