سنتز نانو ذرات مغناطیسی FeCo در نسبت های آلیاژی مختلف به روش شیمیایی میکروامولسیون و بررسی خواص مغناطیسی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی مهندسی مواد و متالورژی ایران و چهاردهمین همایش ملی مشترک انجمن مهندسی متالورژی و مواد ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES14_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 470
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کورش نعمتی پور

کارشناس ارشد متالورژی، شرکت تامین کالای توربین ماشین خاورمیانه، شهرقدس، ایران

عطیه کوچکی آبکنار

کارشناس ارشد متالورژی، شرکت تامین کالای توربین ماشین خاورمیانه، شهرقدس، ایران

احمد ملکان

مدیرواحد متالورژی، شرکت تامین کالای توربین ماشین خاورمیانه، شهر قدس، ایران

چکیده

نانو ذرات مغناطیسی به دلیل خواص منحصر به فرد و کاربردهای بالقوه ای که دارند، طی سالیان اخیر مورد موضوع تحقیقات زیادی بوده اند. مهمترین کاربردهای این نانو ذرات می توان به کاربردهای پزشکی از جمله کاربردهای هایپرترمیا و دارورسانی هدفمند و نیز کاربردهای مخابراتی و دفاعی مانند جاذب های امواج الکترومغناطیس، اشاره نمود. در این پژوهش در ابتدا با استفاده از روش شیمیایی میکروامولسیون نانو ذرات مغناطیسی آهن- کبالت در نسبت های آلیاژی مختلف سنتز شده و با استفاده از سنجش خواص مغناطیسی و نیز تست جذب امواج الکترومغناطیسی در هر یک از ترکیبات آلیاژی، بهترین ترکیب برای خواص جذب امواج الکترومغناطیس انتخاب گردید. خواص میکرو ذرات مشابه نیز بررسی شده است که امکان تحلیل دقیق تر از اثر ذرات با اندازه در مقیاس نانو شدن ذرات را بر خواص مغناطیسی به دست می دهد. در این تحقیق از آزمون های TEM, EDX, XRD برای مشخصه یابی نانو ذرات و از VSM و VNA برای تحلیل خواص مغناطیسی و خواص جذب امواج الکترومغناطیسی نانو ذرات استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که نانو ذرات (Fe(70)Co(30 دارای بالاترین خواص مغناطیسی و الکترومغناطیسی می باشند. میکروذرات مغناطیسی بکار برده شده از خواص اتلاف الکترومغناطیسی بسیار پایین تری نسبت به نانو ذرات مغناطیسی متناظر برخوردارند.

کلیدواژه ها

نانو ذرات مغناطیسی، هایپرترمیا، میکروامولسیون، جذب امواج الکترومغناطیسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.