استحصال گاز از دفن گاه های مهندسی ساز در ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی ایده های نوین در کشاورزی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: AETCONF06_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محتشم زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته مهندسی عمران- محیطزیست، موسسه آموزش عالی مهر البرز، تهران، ایران

فرناز امین صالحی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی محیط زیست، موسسه آموزش عالی مهر البرز، تهران، ایران

زهرا قربانی نیا

دانشجوی دکتری برنامه ریزی محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران، ایران

محمد معهود

تدریس یار کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت، دانشکده علوم مهندسی، موسسه آموزش عالی مهرالبرز، تهران، ایران

چکیده

در فرایند تجزیه بیولوژیکی پسماندهای شهری در دفن گاه ها، حجم زیادی از گازهای مختلف همچون دی اکسید کربن،متان و صدها ترکیب غیر متانی آلی تولید و منتشر می گردند که مجموع این گازها، گاز دفن گاه را تشکیل می دهد. تعدادیاز ترکیبات آلی غیر متانی سمی و سرطان زا می باشند؛ بنابراین انتشار آنها باید به طورجدی مورد کنترل قرار گیرند. ازآنجاکهگاز موجود در دفن گاه عمدتاً از متان تشکیل شده و متان نیز یکی از گازهای مهم گلخانه ای است، این مسئله میتواند بهافزایش روند آلودگی در مقیاس محلی و جهانی کمک کند. همین امر جوامع و سازمان های بین المللی را بر آن داشتهاست تا با تشویق کشورهای جهان به استفاده از گاز دفن گاه به عنوان یک منبع انرژی جایگزین به کاهش انتشار متاناز مکان های دفن پسماند کمک کند. در کشور ایران نیز پسماندهای شهری در اغلب نقاط به معضلی بزرگ تبدیل شده ویکی از بهترین راهکارهای مدیریت پسماندهای شهری تولید انرژی از آنهاست. در این تحقیق استحصال گاز از دفن گاه هایپسماند شهری و نحوه تولید این گازها تشریح گردید. در ادامه نیز ضمن بررسی مروری روش های فنی موجود جهتجمع آوری و استحصال گاز از دفن گاه های مهندسی ساز ؛ وضعیت استحصال گاز از دفن گاه های ایران و راهکارهای ارتقاءمدیریت این دفن گاه ها با هدف استحصال گاز، مورد بحث و ارزیابی قرارگرفته است.

کلیدواژه ها

پسماند شهری، انرژی، استحصال گاز، دفن گاه های مهندسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.